Mierea crudă, care nu a fost pasteurizată și căreia nu i s-au adăugat ingrediente are puternice proprietăți antibacteriene, antiseptice, antioxidante e și antifungice. Este o sursă bogată de zaharuri naturale, mierea conține și riboflavină, niacină, vitaminele B12 și C, calciu, fier, potasiu, fosfor și magneziu.

Beneficiile mierii pentru sănătate și vindecare sunt certe. Iată 5 modalități surprinzătoare de a folosi mierea:

Beneficii surprinzătoare ale mierii de albine: vindecă rănile

Atunci când ai o rană minoră sau o tăietură, în loc să cauți o cremă antiseptică, ia borcanul de miere.

Mierea funcționează ca un antiseptic natural și are multe proprietăți antimicrobiene care pot steriliza rănile și duce la vindecare, reducând în același timp durerea.

De asemenea, ea are o substanță activă, o enzimă care întărește capacitatea de vindecare.

Potrivit unui studiu din 2011, publicat de Scientific World Journal, folosirea mierii pentru vindecare rănilor ajută la refacerea rapidă a țesutului și reduce riscul de infectare.

În concluzie, pune un strat de miere pură, preferabil miere manuka, pe rană și acoperiți cu un bandaj. Repetă de câteva ori pe zi, atât cât este nevoie.

Beneficii surprinzătoare ale mierii de albine: Tratează arsurile minore

Mierea brută poate vindeca arsurile minore, iar proprietățile ei antibacteriene previn eficient infecțiile.

Un studiu din 2011 publicat în Journal of Cutaneous and Aesthetic Surgery arată că rănile produse de arsuri sunt vindecate mai rapid cu miere. Înainte de a aplica mierea trebuie însă ca arsura să fie curățată cu apă rece.

Beneficii surprinzătoare ale mierii de albine: Alină durerile de gât și tusea

Când te doare gâtul sau tușești, or a cough, ia o lingură cu miere. Chiar și Organizația Mondială a Sănătății recomandă mierea ca pe un remediu natural împotriva tusei.

Mierea suprimă tusea și ajută la îndepărtarea mucusului și ungerea gâtului.

Un studiu publicat în 2014 în publicația Canadian Family Physician arată că o doză de 2,5 mL de miere înainte de culcare îi ajută pe copiii de peste un an care tușesc. Beți o cană de lapte cald sau un ceai de plante cu o linguriță de miere, de două ori pe zi, pentru a scăpa de tuse.

Așa deosebești MIEREA CONTRAFĂCUTĂ de cea NATURALĂ

Beneficii surprinzătoare ale mierii de albine: Combate insomnia

Un alt beneficiu al mierii este că te va face să dormi mai bine. Înainte de a te culca, bea o cană de ceai din plante sau un pahar de lapte cald cu o linguriță de miere.

Beneficii surprinzătoare ale mierii de albine: Tratează alergiile sezoniere

Mierea este un remediu bun și pentru alergii sezoniere care provoacă usturime la ochi, un nas care curge, dureri de gât, tuse, dureri de cap și probleme respiratorii.

Consumul regulat de miere în cantități mici te ajută să scapi de alergia la polen. Dacă consumi miere locală, aceasta conține polenul venit din zona ta care îți cauzează alergia.

Citește și: 5 măști cu miere pentru gât și decolteu care atenuează ridurile. Efectele sunt uimitoare!

Sursa foto: 123rf.com