7 beneficii pentru sănătate ale șofranului. Previne cancerul

Șofranul conține crocin, un beta caroten solubil în apă care îi dă culoarea galbenă. Aceastp substanță distruge celulele canceroase în leucemie, cancer ovarian sau de colon. Cercetătorii din Mexic au demonstrat că substanțele active din șofran inhibă creșterea substanțelor maligne. Totodată, nu are niciun efect negativ asupra celulelor normale. Mai mult, stimulează formarea limfocitelor care, la rândul lor, omoară celulele canceroase.

7 beneficii pentru sănătate ale șofranului. Îmbunătățește memoria

Studii recente arată că șofranul este util în tratamentul bolilor neurologice cauzate de înaintarea în vârstă. În Japonia, pacienților cu Parkinson, pierderi de memorie sau inflamații li se recomandă capsule cu șofran.

7 beneficii pentru sănătate ale șofranului. Tratează răcelile

Șofranul este un tonic stimulent al imunității și tratează cu succes răceala și gripa. Se bea lapte cu șofran și se aplică extern în febră. Se amestecă șofran cu lapte la temperatura camerei și se aplică pe o compresă.

Cartoful mov, un adevărat medicament! Află de ce e bun pentru sănătate

7 beneficii pentru sănătate ale șofranului. Elimină gazele intestinale

Șofranul folosit în mâncare pentru condimentare este un tratament excelent în cazul balonării și al flatulenței.

7 beneficii pentru sănătate ale șofranului. Stimulează libidoul

Șofranul este de ajutor ca stimulent sexual. Se recomandă un vârf de cuțit de șofran amestecat în lapte care să fie băut seara la culcare.

7 beneficii pentru sănătate ale șofranului. De ajutor în pubertate întârziată

Poate fi dat fetelor care au întârziere de dezvoltare. Are efect stimulant general. Este suficient un vârf de cuțit de șofran amestecat în lapte zilnic. Va stimula activitatea hormonală normală pentru vârsta lor. Totodată, este de ajutpr femeilor cu menstruație neregulată.

7 beneficii pentru sănătate ale șofranului. Combate calviția

Șofranul amestecat cu lemn dulce și lapte are efecte miraculoase în cazul căderii părului. Trebuie aplicat local. Ajută și bărbații care suferă de alopecie.

Iată câteva rețete delicioase cu șofran:

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com