Chiar și în ce privește berea, este nevoie de cumpătare: maximum o jumătate de litru pe zi pentru bărbați și 300 de ml pentru femei. Iar dintre toate băuturile, vinul roșu are cele mai multe proprietăți terapeutice. Cu toate acestea, nu depăși ”doza” de un pahar pe zi.

Vinul roșu, elixirul tinereții

Centrul pentru Sănătate și Viață Armonia

Dr. Daniela Bușneag, Centrul pentru Sănătate și Viață Armonia

”Vinul roșu are calități remarcabile datorită conținutului său: un antioxidant foarte puternic, numit resveratrol, cel mai bun remediu antiimbătrânire. Pe lângă acesta, în vin se găsesc alcool, în procent de 10-15%, zaharuri, vitamine, oligoelemente, potasiu, zinc, magneziu, alături de multe alte substanțe. Vinul rosu ajuta la creșterea colesterolului bun, scade colesterolul rău și protejeaza funcțiile inimii”, spune Dr. Daniela Bușneag, specialist în Medicină generală, cu competențe în apifitoterapie și homeopatie.

Împotriva răcelii

Medicul recomandă în caz de guturai, pe lângă alte tratamente, ”o cană cu vin roșu fiert, consumat cald. Dacă i se adaugă scorțisoară, cuișoare, coajă de portocală, obținem o băutură cu un gust foarte placut, dar și un bun remediu. Cuișoarele și scorțișoara au efecte antibacteriene, antivirale, antifungice, antiinflamatoare, anestezice, etc.”. Toate bune și frumoase, dar nu uita că ”doza indicată este, în medie, un pahar de vin pe zi, în timpul mesei de prânz sau de seară”, atenționează specialistul, ”pentru că alcoolul în exces este nociv pentru ficat fiind una dintre cauzele principale ale apariției cirozelor”. Cei care nu pot consuma alcool sau ”persoanele cu probleme ale sistemului imunitar si circulatie periferică deficitară, este necesar să ia suplimente naturale cu resveratrol. Avantajul lor e faptul ca au o acțiune rapidă asupra bolii”.

Atenție!

Sportivii, gravidele, copiii, persoanele bolnave, în special cele care sunt în tratament cu antibiotic sau primesc remedii homeopate nu trebuie sa consume deloc alcool. Țuica este interzisă celor cu afecțiuni grave ale aparatului cardiovascular, digestiv și celor cu boli psihice.

Sursa foto:123rf.com