Busuiocul combate balonarea

Este recunoscut pentru proprietățile sale de stimulare a digestiei, de combatere a spasmelor intestinale. Totodată este bogat în vitamina A și C, dar și în calciu și fier. După o cană cu ceai de busuioc, balonarea devine o problemă de domeniul trecutului.

Ca să-l prepari, pune două linguri de frunze de busuioc  în 100 ml apă clocotită și lasă la infuzat aproximativ 15 minute, după care strecoară. Bea câte o cană după fiecare masă principală.

Menta stimulează eliminarea gazelor intestinale

Relaxează mușchii, ajută organismul să scape de gaze și reduce durerea de la nivelul abdomenului. Prepară-ți o infuzie de mentă: pune 3 lingurițe de frunze în 150 ml apă și lasă să fiarbă aproximativ
10 minute. Bea treptat pe parcursul întregii zile.

Ceaiul de anason, calmant

Are efect ușor relaxant și calmant al sistemului nervos, liniștește problemele gastro-intestinale, combate balonarea și reduce crampele abdominale. Se bea o cană de infuzie caldă, înainte de culcare.

Ceaiul de anason trebuie consumat imediat după ce a fost preparat, altfel își pierde din proprietăți. Pune o linguriță de semințe de anason în 100 ml apă fiartă și lasă la infuzat aproximativ 10 minute.
Bea câte o cană, de trei ori pe zi, înainte cu o oră de fiecare masă.

Cimbrul te scapă de dureri abdominale

Ajută la digestie, combate durerile abdominale și balonările. O cană de ceai de cimbru poate
face adevărate minuni. Pune două lingurițe de cimbru în 250 ml apă și lasă să fiarbă aproximativ 10 minute. Bea seara, înainte de culcare.

Coada-șoricelului, inamicul balonării

Ceaiul de coada-șoricelului este, de asemenea, recomandat în cazul în care ești balonată. Pune într-o cană cu apă clocotită două lingurițe de flori uscate. Bea de trei ori pe zi, după masă, câte o cană. E recomandat ca ceaiul să fie călduț atunci când îl bei.

Păpădia, remediu excelent pentru balonare

Este și ea un excelent remediu pentru balonare. Bea în fiecare zi câte patru căni de ceai pe zi, pe care le prepari astfel: peste 200 ml apă clocotită pune 3 lingurițe de flori uscate de păpădie și lasă la infuzat 20 de minute.

Ceaiul de anghinare, antispastic

Ceaiul de anghinare are efect antispastic. De aceea,  ajută la relaxarea mușchilor abdominali și care te ajută să scapi de senzația de balonare. Prepară-ți câte două căni de ceai în fiecare zi și bea înainte de masa de prânz și de cină.

Sursa foto: 123rf.com