Calmant pentru urechi

Ca și ochii, urechile sunt foarte sensibile la durere și trebuie tratate cu precauție. Băile de aburi pot decongestiona inflamația urechii interne, fără să atace timpanul sensibil. Fă un ceai din mușețel, urzică sau coada șoricelului și apropie urechea de aburii lui fierbinți, timp de 10 sau 15 minute.

Băile de aburi, ajutor pentru picioare obosite

După un drum lung și obositor, picioarele umflate și roșii au nevoie de o baie relaxantă sau de un masaj. Dar și  baia de abur poate alunga durerea la fel de ușor. Umple un lighean din metal cu apă fierbinte sau cu un decoct aburind de plante. Poți folosi salvie, mentă sau levănțică. Învelește-ți picioarele, de la genunchi în jos, cu tot cu lighean, într-o pătură groasă, să nu se irosească aburul.

Remedii pentru durerile abdominale

Durerile puternice din regiunea bazinului, pe care le poți avea când suferi de cistită, când ai un chist ovarian sau când ai probleme cu vezica urinară, pot fi calmate cu ajutorul aburilor. Plantele recomandate pentru băile de șezut sunt barba ursului și florile de fân. Înainte de a folosi acest remediu, discută cu medicul care te tratează.

Soluții calde pentru articulații

Băile de aburi reușesc, adesea, să diminueze durerile de încheieturi, când acestea sunt afectate de reumatism. Dimineața, când abia mai poți îndoi genunchii sau când te dor articulațiile mâinilor, fă o baie de aburi pentru zonele dureroase. Acoperă genunchiul sau încheietura mâinii în prosoape groase, în așa fel încât să acoperi și marginea vasului, și ține-le în aburi calzi cel puțin 15 minute.

Întreabă-ți medicul înainte de a face băi de aburi, mai ales dacă suferi de o afecțiune cardiacă.

Sursa foto: