Principala problemă a suferinzilor de diabet este ținerea în frâu a nivelului zahărului din sânge, adică a glicemiei. Cum cei în cauză, de obicei, nu prea respectă cu strictețe regimul alimentar, sunt sedentari și suficient de pofticioși încât să încalce regulile, plantele le devin aliați de nădejde. Iată care sunt aceste medicamente naturale care pot ține glicemia sub control, în paralel cu tratamentul prescris de medic.

Plante care scad glicemia

  • Nivelul glucozei din sânge poate fi menținut la cote optime cu ajutorul schindufului, plantă mediteraneană care stimulează organismul în general. Aceasta acționează asupra secreției de insulină, hormonul responsabil cu reglarea nivelului zahărului din sânge. Totuși, nu urma un tratament cu schinduf, așa, după ureche. Indicat ar fi să ceri înainte sfatul unui specialist în fitoterapie.
  • Frunzele de anghinare se bucură de renume în tratamentul diabetului. Se prepară un decoct din 50 g frunze tocate mărunt și un litru de apă, care se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se beau două căni pe zi, una dimineața, pe stomacul gol, alta seara, înainte de culcare. Pe lângă reglarea glicemiei, anghinarea ajută și la scăderea în greutate, a acidului uric, a ureei și a colesterolului, la facilitarea digestiei și la eliminarea lichidelor în exces.
  • Păstăile verzi joacă un rol foarte important în reglarea glicemiei. Zeama obținută prin fierberea acestora se bea, timp de 14 zile, câte o cană, dimineața, pe stomacul gol.
  • Infuzia din frunze de nuc este cel mai bun remediu pentru diminuarea senzației de sete specifică diabeticilor și a glicozuriei (nivelul glucozei în urină). Se prepară din 50 g frunze la 2 litri de apă. Se beau 3 căni pe zi. În plus, aceasta reglează digestia, combate constipația și curăță sângele.

Sursa foto: 123rf.com