Pentru cei care suferă de dureri de spate, salteaua este o investiție esențială. Este foarte importantă, așa că nu are sens să faci economii când o cumperi și vei scăpa în somn de durerile de spate. Gândește-te că vei petrece, în medie, 7-8 ore culcată pe ea. În plus, poziția corpului atunci când dormi este esențială.

Cum alegi salteaua perfectă ca să scapi în somn de durerile de spate

Salteaua ideală nu este bine ca să fie excesiv de moale, dar nici excesiv de tare. Nu ar trebui să facă nici o curbă pe linia corpului. O problemă des întâlnită este că un cuplu alege o saltea dublă. Un bărbat de 1,80 și 95 de kilograme va avea nevoie de o saltea diferită de cea a unei femei de 1,60 și 65 de kilograme, așa că ar fi bine ca fiecare să aibă salteaua lui. În plus, există saltele speciale pentru copii în creștere, persoane cu afecțiuni reumatismale sau pentru bătrâni.

Nu putem să-ți spunem cu exactitate ce saltea să cumperi. Depinde de tine. Pentru unele persoane saltelele cu spumă de memorie pot fi alegerea bună, pentru alții cele ortopedice speciale. Este important să o alegi pe cea care ți se potrivește. Mulți comercianți oferă o perioadă de probă, după care o poți returna. Așa că îți poți comanda una pentru a vedea dacă ți se potrivește. Dacă ajungi la concluzia că nu e bună pentru tine, o poți trimite înapoi. Perna contează și ea. Nu este bine să fie prea moale sau prea înaltă.

Cum alegi o saltea de calitate

Cum să dormi ca să scapi în somn de durerile de spate

Ar fi bine să discuți cu medicul tău pentru a ști cauza simptomelor pe care le ai. Ca urmare, poți adopta și o poziție de somn care să-ți calmeze durerile de spate.

Dacă suferi de disc herniat lombar poziția corpului atunci când dormi depinde de unde se află hernia. Dacă este paracentral, va fi bine să dormi pe burtă. Dacă este foraminal, te va ajuta să dormi pe o parte sau în poziție fetală.

Dacă suferi de stenoză spinală, este aceeași recomandare ca la cea precedentă. În plus, ar fi bine să ții picioarele mai sus decât restul corpului.

Cei care au boli degenerative reumatismale se vor simți mai bine dacă dorm pe burtă. O pernă subțire plasată între saltea, stomac și șolduri te va face să te simți mai bine.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com