Plante de ajutor în caz de sughiț și de reflux esofagian

Dacă nu poți să scapi de sughiț sau dacă refluxul esofagian nu te lasă în pace, după masă bea ceaiuri care conțină următoarele plante: coriandru, dafin, gențiană, lemn dulce, isop, gălbenele, pătlagină. Dacă nu vrei să bei ceai, poți lua capsule care să conțină una sau mai multe din plantele menționate mai sus.

Ananasul și papaya stimulează digestia

Există și fructe care combat aceste probleme. Ananasul conține bromelaina, o enzimă care stimulează digestia. Papaya conține o enzima numita papaina, care ajude digestia proteinelor și stimulează secreția biliară. Reglează activitatea excretoare a stomacului, ficatului , vezicii biliare și a pancreasului.

Rădăcină de nalbă, împotriva arsurilor gastrice

Rădăcina de nalbă este un remediu foarte bun impotriva arsurilor la stomac. Ea produce o substanță mucilaginoasă care formează un strat protector pe mucoasa esofagiana. Se pune o lingurita de pulbere de rădăcină într-o cană de apă și se amestecă. Se beau trei – patru căni pe zi din acest amestec.

Reguli pentru a scăpa de probleme

Centrul pentru Sănătate și Viață Armonia

Dr. Daniela Bușneag, Centrul pentru Sănătate și Viață Armonia

Încearcă să manânci puțin și des. Catitatea de alimente la o masă nu ar trebui să depășească atât cât poate încăpea în doi pumni, pentru a reduce secreția acidului gastric. Se face o pauză de minim trei ore între mese pentru a da timp stomacului digere bolul alimentar. Evită alimentele foarte dulci, foarte picante, foarte grase. Cu cat mâncarea este mai greu de digerat, cu atât crește riscul arsurilor la stomac și de reflux esofagian. Nu mânca înainte de a merge la culcare. Ultima masă ar trebui să fie cu două-trei ore înainte. Alege să dormi mai mult pe partea dreaptă. În această poziție este limitat refluxul. Folosește o pernă mai înaltă, astfel încât capul fie ceva mai ridicat pentru a împiedica migrarea în esofag a conținutului gastric.

Sursa foto: 123rf.com