Vremea în curs de încălzire ne dă bătăi de cap. Am scăpat de frig, dar virozele și gripa ne dau târcoale. Află cum poți sta departe de probleme!

Bradul, de folos în afecțiuni pulmonare

Bradul este un bun expectorant, antitusiv și un leac excelent atunci când ai gripa. Pentru uz intern, se prepară un sirop, după cum urmează: se curăță mugurii de codițe, se spală și se pun într-o oală smălțuită. La un kilogram de muguri se adaugă doi litri de apă și se fierb în jur de o oră. Se iau de pe foc, se acoperă și se lasă 24 de ore la temperatura camerei. Sucul se strecoară prin tifon dublu, presând mugurii, ca să se scurgă tot lichidul. La un litru de suc, se va pune un kilogram de zahăr. Se beau 4-6 linguri de sirop pe zi. Pentru uz extern, se face o infuzie din 300 g crenguțe de brad în 5 litri de apă, care se pune în cada de baie.

Usturoiul ține gripa la distanță

În sezonul rece, mănâncă zilnic usturoi, ceapă și lămâie. În plus, este de ajutor uleiul de chimen negru, care se găsește la magazinele cu produse naturale sub formă de capsule. Ar trebui luate 500 mg dimineața. Seara ia o capsulă care conține echinaceea în concentrație de 1000 de mg. Lăptișorul de matcă crud are un efect deosebit în creșterea imunității la copii și adulți, fiind recomandate două cure pe an. Se administrează câte un gram de lăptișor de matcă crud, împreună cu câte o lingură de polen de două ori pe zi (dimineața și seara) timp de 25 de zile, după care se face o săptămână pauza și se repetă cura timp de alte 25 de zile.

Sursa foto: 123rf.com