Homeopatia se adresează oricui dorește să-și echilibreze sistemul imunitar, endocrin și metabolismul, astfel încât adaptarea la variațiile de temperatură și umiditate să se facă fără a trece prin boală sau acutizarea unor afecțiuni cronice. Într-o banală răceală sau gripă poate fi alegerea cea mai bună de tratament. Femeile însărcinate pot folosi remediile homeopate fără nicio restricție. De fapt, este unul dintre puținele tratamente care nu afectează sarcina.

Remedii bune pentru imunizare

Odată cu venirea anotimpului rece, toți ne dorim să ne îmbunătățim funcționarea sistemului imunitar. Mulți cred că acesta trebuie stimulat să lucreze la capacitate maximă, dar imunitatea nu trebuie neapărat „întărită”. Există persoane care suferă de boli autoimune, cauzate chiar de dereglări ale sistemului imunitar care luptă chiar împotriva propriului organism. Iar aceste încercări de stimulare pot duce la agravarea alergiilor, astmului bronșic, a urticariilor sau a afecțiunilor reumatismale. De aceea, este nevoie de moderație și de un tratament adecvat pentru fiecare persoană în parte. Remediile homeopate ajută la reglarea imunității, astfel încât organismul să-și găsească starea de echilibru în orice situație. Acțiunile lui sunt subtile, profunde și durabile.

Cum se administrează

Remediile se administrează cu cel puțin 30 de minute înainte de masă, pe stomacul gol sau la una-două ore după masă (și nu se mănâncă decât după o jumătate de oră). De regulă, remediile nu se iau cu ceai sau apă. De obicei, se țin sub limbă până se dizolvă. La nevoie se administrează dizolvate în apă, conform indicațiilor medicului. Această metodă poate spori eficiența tratamentului în unele cazuri. În altele, cum ar fi copiii mici sau sugarii, este singurul mod în care pot fi administrate. Remediile homeopate trebuie păstrate într-un loc uscat.

Sursa foto: 123rf.com