Precum știi, este mai bine să previi decât să vindeci. Așa că mai bine îți iei măsuri ca să previi arsurile solare. Așa că nu uita de cremele de protecție, nu sta prea mult la soare din primele zile și evită orele de la amiază. Dacă, totuși, ai ajuns să te arzi, îți găsești leacuri chiar în frigider.

Arsurile solare. Reguli de bază dacă ai stat prea mult la soare

În primul rând, nu te spăla în primele ore, decât dacă ai înotat în apă cu clor. Dacă faci duș, vei înlătura uleiurile naturale produse de corp pentru a proteja pielea. Dacă este nevoie, poți înlătura nisipul sau alte materii cu ajutorul unei cârpe din material natural, îmbibată în ulei de măsline. În schimb, poți aplica pe piele comprese cu apă rece, ca să scadă temperatura corpului.

Iaurtul, răcorire instant pentru arsurile solare

Iaurtul este binecunoscut pentru calitățile sale de a calma pielea iritată. Se aplică direct, în strat subțire și se masează ușor. Se lasă să acționeze timp de 10 minute, după care se clătește cu apă cât mai rece (cât suporți) sau cu ceai de mușețel.

Citește și: 10 trucuri pentru pielea și frumusețea ta pe care trebuie să le folosești vara!

Aloe vera, pentru restabilirea echilibrului pielii arse

Gelul de aloe vera este unul dintre cele mai bune leacuri împotriva arsurilor solare. Ajută la restabilirea rapidă a echilibrului natural al pielii. Se unge zona afetctaă cu această substanță. O să ai nevoie de cantități destul de mari pentru că pielea absoarbe substanța ca un burete. Dacă nu ai o plantă din care să extragi sucul, cumpără un produs cu un procent cât mai mare de pulpă.

Leacuri de ajutor, din bucătărie, pentru arsurile solare

Varza te poate ajuta și ea să scapi de senzația neplăcută de usturime pe care o provoacă arsurile solare. Zdrobește câteva frunze proapete cu un fund de sticlă sau cu un pahar și aplică-le pe zona afectată. În câteva minute, durerea se va diminua și arsura se va vindeca mai repede. Mai poți aplica pe piele cataplasme cu oțet diluat cu apă.

Citește și:

 

Sursa foto: 123rf.com