Mulți recomandă argila albastră, însă, pentru a-ţi aduce cât mai multe informaţii utile, i-am cerut sfatul lui Ioan Covaciu, specialist în argiloterapie, care ne-a împărtăşit din experinţa de lucru cu lutul miraculos. Sperăm că, astfel, te vom convinge să acorzi mai multă atenţie acestui element natural extrem de valoros.

Argiloterapia, metodă veche de vindecare

Argiloterapia este deja binecunoscută în România graţie atât predecesorilor noștri, cât şi celor care, cu pasiune, răbdare şi încredere au reuşit să amelioreze sau să vindece afecţiunile pacienţilor. Aşa cum ne a spus şi Ioan Covaciu, ”trăim vremuri în care se descoperă tot mai multe boli, în aşa fel încât, ne e tot mai greu să definim nu boala, ci sănătatea. Vestea bună e că argila albastră, recunoscută pentru proprietăţile sale purificatoare, este o binefacere pentru organism, atât intern, cât şi extern.

Dacă în trecut femeile însărcinate  consumau argila din râpe şi alunecări de teren. Nu știau ce beneficii are, dar simțeau pofta care poate părea ciudată. Ei bine, știința confirmă azi efectele benefice ale argiloterapiei. Mai ales argila albastră, untoasă, rproduce vindecări şi ameliorări miraculoase. Există o clasă întreagă de argile, cu o paletă de culori palide, cum sunt: alb, galben, verde, roşu sau mov, dar ne vom referi în mod special la cea albastră”.

Cum foloseşti argila arbastră

Poţi să foloseşti argila intern, sub formă de lichid (apă de argilă). Este bine să prepari apa de argilă cu cel puţin patru ore înainte de a fi băută, adăugând o linguriţă de argilă la o cană de apă
(200 ml). Bea lichidul obţinut cu jumătate de oră înainte de masă. De obicei, cura se urmează timp de trei săptămâni, perioadă în care este interzis consumul de alcool. Este eficientă şi utilizată extern, în cazul cataplasmelor, măştilor sau pansamentelor pe care le prepari amestecând argila cu apă, până când obţii o pastă omogenă care se aplică, apoi, pe locul afectat.

Medicamentul pământului

Leacul cu humă este un remediu miraculos care vindecă extrem de multe afecţiuni. Fiind bogată în minerale (Fe, Ca, Mg, Al, Si, Na, K), argila are o remarcabilă putere curativă. Este recomandată în cazul afecţiunilor căilor respiratorii, arsurilor, probleme ale ochilor, ulcer, gastrită, insuficienţă hepatică şi biliară, colite nefritice sau litiazice, conjunctivite, gingivite, probleme ale tenului şi boli ginecologice.

Vindecări spectaculoase cu argila albastră

Am luat legătura cu câteva persoane care, la recomandarea medicului, au urmat cura cu argilă albastră Azzurra. Astfel, doamna Lenuţa Curca din Bucureşti a folosit cu succes acest remediu pentru ameliorarea durerilor articulare, dovedindu-se a fi cel mai eficient tratament. În plus, „o rană infectată sau un herpes, tratate cu argilă, se vindecă văzând cu ochii”, ne spune dânsa cu entuziasm. Aceleaşi laude şi recomandări pentru a folosi lutul ca leac le primim şi din partea doamnei Mirela Soare, din Focşani, care a scăpat complet de alopecie şi de problemele tenului, cu ajutorul acestui leac tămăduitor.

Principalele calități ale argilei albastre

  • Are o remarcabilă putere de absorbţie a toxinelor.
  • Reglează metabolismul.
  • Combate hiperaciditatea gastrică.
  • Stimulează activitatea glandelor endocrine.
  • Înlesneşte digestia.
  • Este un puternic antibactericid.
  • Are excepționale proprietăţi cicatrizante.
  • Ajută la normalizarea tensiunii arteriale.
  • Are efect tonic asupra sistemului nervos și alungă stresul.
  • Reîncarcă celulele organismului cu energie vitală, revigorându-le.

Contraindicații ale terapiei cu argilă

Terapia cu argilă este contraindicată în perioada ciclului menstrual, precum şi în ultimele luni de sarcină. De asemenea, nu este recomandată persoanelor care suferă de constipaţie acută sau hernie inghinală avansată. În plus, cura cu argilă poate înlocui cu succes medicamentele, însă luate împreună pot să genereze probleme de sănătate. Aşa că, înainte de a începe un tratament pe bază de clisă (argilă), este bine să ceri sfatul unui specialist.

Sursa foto: 123rf.com