Apa alcalină, un miracol pentru sănătatea ta

Îți mai aduci de poveștile cu Făt-Frumos, care căuta apa vie? Ei bine, nu sunt doar basme. Se pare că, în anumite zone ale lumii, există izvoare cu apă care încetinește îmbătrânirea și aduce sănătate celor ce o beau. Unii cercetători au creat aparate care pot transforma apa de la robinet într-un astfel de elixir.

Ce este apa ionizată

Nu este toată lumea medicală de acord, dar unii terapeuți sunt de părere că apa încărcată cu ioni negativi și ușor alcalinizată este de mare ajutor sănătății noastre. Am apelat la Nicu Ghergu, specialist în terapii complementare, pentru a ne explica mai multe despre acest adevărat elixir.

Dă o stare de bine întregului organism

Un procent cuprins între 70% – 90% din organismul uman este constituit din apă. Dacă organismul nu primește apă de calitate, nu funcționează cum trebuie. La ora actuală există peste 54 de boli provocate de proasta hidratare a țesuturilor. Cele mai frecvente sunt cele degenerative (artroză, osteoporoză ș.a.). Și durerile de cap, migrenele și insomniile pot avea aceeași cauză. Aceste probleme se pot rezolva parțial sau toatl, dacă ne schimbăm stilul de viață și ne hidratăm corect.

Ajută în tratamentul cancerului

Nicu Ghergu, specialist în terapii complementare

Apa alcalină ionizată este indicată, în special, celor care suferă de tumori maligne. Celulele canceroase se dezvoltă în mediul acid și în lipsa oxigenării celulelor. În momentul în care bolnavul bea o apă de calitate organismul are propriile mecanisme de a se autoregla și poate elimina, prin propriile puteri, tumorile. Bineînțeles, se vor folosi și metodele tradiționale de tratament. Apa ajută la prevenția problemelor și la vindecare, dar nu este suficientă dacă boala s-a instalat deja în organism. Pentru această problemă, Nicu Ghergu recomandă să se facă o cură cu astfel de apă. Persoana ar trebui să se bea până la 1 litru și jumătate dimineața pe stomacul gol cu o jumătate de oră înainte de masă.

Sursa foto: 123rf.com