Îţi curge nasul, tuşeşti, strănuţi şi te doare şi gâtul. Garantat te pui pe picioare cu „ajutoarele verzi”. Iată câteva reţete simple şi eficiente de antigripale naturiste.

Antigripale naturiste. Infuzie de măceşe

Măceşul este un excelent vitalizant natural folosit cu încredere din timpuri străvechi. Foarte bogat în vitamina C, aproape de zece ori mai mult decât lămâia, este un excelent tonic pentru întregul organism, acum, în sezonul rece. Prepară o infuzie din 20 g de măceşe la 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat zece minute, strecoară, apoi bea lichidul cu înghiţituri mici şi dese. Stările de convalescenţă vor rămîne doar o amintire.

Antigripale naturiste. Extract din frunze de măslin

Extractul din frunze de măslin este cunoscut încă din Antichitate pentru proprietăţile sale antibacteriene. Excelent întăritor al sistemului imunitar, acesta se remarcă drept cel mai bun remediu în afecţiunile virale. Poţiunea cu efecte miraculoase împiedică răspândirea viruşilor în organism. Extractul din frunze de măslin îl găseşti la plafar şi îl administrezi conform prospectului.

Antigripale naturiste. Hreanul

Dă rădăcinile de hrean prin răzătoarea mică, pune le într-un borcan până se umple o treime şi restul completează cu alcool alimentar de 80˚. Lasă amestecul la macerat opt zile, apoi strecoară-l. Ia din maceratul de hrean o jumătate de linguriţă, de 3-4 ori pe zi. Este unul dintre cele mai eficiente antigripale naturiste.

Sursa foto: 123rf.com