Inhalaţii cu usturoi, antigripale naturale

Usturoiul este unul dintre cele mai cunoscute antigripale naturale. Efectele lui benefice se datorează în primul rând vitaminelor şi mineralelor conţinute şi alicinului, substanţa datorită căreia „este încununat” drept cel mai bun antibiotic natural. În 0,5 litri de apă fiartă, adaugă cinci căţei de usturoi pisat. Cu această infuzie, ori de câte ori este nevoie, fă inhalaţie 10-15 minute. Datorită uleiurilor volatile conţinute de usturoi, prin inhalare, agenţii patogeni vor fi distruşi.

Pulbere de echinaceea, substitut pentru antibiotice

Această plantă este cunoscută drept cel mai bun substitut natural pentru antibiotice. Macină fin câteva frunze de echinaceea cu râşniţa electrică de cafea, după care cerne printr-o sită. Ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere, de trei ori pe zi, pe stomacul gol. E important să nu păstrezi pulberea de echinaceea mai mult de zece zile, deoarece îşi pierde proprietăţile.

Infuzia de ceai verde âmpotriva virusului gripal

Datorită conţinutului bogat de uleiuri esenţiale, teină, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu şi flour, ceaiul verde are un efect puternic asupra virusului gripal, eliminându-l din corp. În plus, este şi puternic antioxidant. Prepară o infuzie din 1-2 lin-guriţe de frunze de ceai verde la 200 ml apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute şi apoi bea ceaiul îndulcit cu o linguriţă de miere.

Infuzia combinată de mentă combate febra

Menta face parte și ea din plantele care sunt adevărate antigripale naturale. Frunzele sale conţin cantităţi considerabile de tanin, acizi organici, vitamina C, săruri minerale şi substanţe antibiotice. Pentru a combate febra, bea infuzie combinată cu mentă. O obţii astfel: lasă la înmuiat 1-2 linguriţe pulbere frunze de mentă, într-o jumătate cană de apă, de seara până dimineaţa. Filtrează, păstrează maceratul, iar pulberea rămasă opăreşte-o cu o jumătate cană de apă fierbinte, timp de 20 de minute. Apoi, lasă la răcit şi combină cele două extracte. Bea câte trei căni pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă.

Sursa foto: 123rf.com