Vacanța a trecut. Ziua s-a micșorat și soarele se ascunde din ce în ce mai des în spatele norilor. Există și antidepresive naturale pe care le poți folosi cu încredere.  Totuși, dacă starea ta nu se îmbunătățește, nu ezita să mergi la doctor!

Citește și: 14 cele mai bune plante naturale pentru anxietate și depresie

Antidepresive naturale: Angelica

Denumită şi “iarba celor 7 îngeri” sau „hrana îngerilor”, este un bun remediu în caz de tulburări psiho-emoţionale. Ea face parte și din celebrul „bitter suedez”. Poți face un ceai, după cum urmează: se infuzează timp de 10-15 minute o lingură de rădăcini, seminţe şi tulpini de plantă în 250 ml de apă clocotită. Se beau două-trei căni pe zi, înainte de masă. Din rădăcinile uscate se face un decoct din 10-15 g la 500 ml apă. Se fierb timp de 10-15 minute la foc mic. Tinctura se administrează în doze de 10 până la 30 de picături, de patru ori pe zi, diluate în puțină apă sau ceai.

Ceai pentru bună dispoziție

Ceaiul din coajă de protocal nu doar îți readuce în casă aroma Crăciunului, ci și buna dispoziție. Este unul din cele mai bune antidepresive naturale. Uleiurile eterice pe care le conține au darul de a alunga melancolia. Vitamina C te revitalizează și îți dă energie. Se face o infuzie din coaja de la jumătate de portocală și 200 ml de apă. Pentru un gust și mai bun poți adăuga bucățele de măr uscat. Mai poți fierbe în apa de ceai un bețișor de vanilie. Aroma te va ajuta să te relaxezi.

Baie anti-stres

Dacă treci printr-o perioadă stresantă, ia o pauză și pregătește-ți o baie caldă în care adaugă câte trei picături de ulei esențial de: bergamotă (regenerant, îți va da o stare de bună dispoziție), roiniță (relaxează), lămâie sau busuioc (ajută la concentrare), trandafiri (antidepresiv). Stai în baie 15-20 de minute. Poți asculta muzică liniștită în surdină. Dacă vrei să dormi după aceea, înlocuiește uleiul de lămâie sau busuioc cu cel de lavandă, unul din cele mai bune antidepresive naturale.

Sursa foto: Tim Melling / flickr.com