Hreanul, împotriva durerilor de cap

Durerile de cap fac parte deja din rutina omului zilelor noastre. Numai că acesta, dus de valul științei, a uitat de o rădăcină cu adevărat miraculoasă, care îl poate ajuta. Hreanul este recunoscut, chiar și de specialiști, drept un leac deosebit de eficient împotriva durerilor de cap, acționând ca un veritabil analgezic. Compresele cu frunze de hrean alungă durerea și oferă o stare de bine. Nici ceaiurile de plante nu se lasă mai prejos.

Roinița alungă migrenele

Infuzia de roiniță, de pildă, preparată din o linguriță de plantă la o cană cu apă clocotită, lăsată 10 minute, din care se beau apoi 2-3 căni pe zi, timp de 21de zile, face minuni în anihilarea migrenelor. Se mai poate face un amestec în părți egale din roiniță, salvie și mentă. Din o linguriță de amestec la 200 ml apă fierbinte se face o infuzie din care se beau 3 căni pe zi. La fel de eficientă este și infuzia de ciuboțica-cucului sau de coada-șoricelului. Însă nu trebuie să uităm cataplasmele cu felii de cartof crud, aplicate pe frunte. Nu dau greș!

Coada-șoricelului calmează durerile menstruale

Știm toate cât de mult ne îngreunează viața durerile menstruale. Ca să uităm de ele, avem aliați de nădejde. Infuzia de coada-șoricelului, preparată din o linguriță de plantă la o cană cu apă clocotită, e cu adevărat miraculoasă. Se beau 3 căni pe zi. Și semințele de anason fac minuni. Se beau 3 căni de infuzie, din o linguriță de semințe la 200 ml apă. Ceaiul de mușețel calmează durerea ca și cel de salvie.

Sursa foto:123rf.com