Cine n-ar vrea să întârzie cât mai mult bătrânețea? Cui nu i-ar plăcea să aibă cheia întârzierii procesului de degenerare? Află că există remedii din farmacia naturii, cu ajutorul cărora poți încetini ceasul biologic. Iată câteva trucuri de viață lungă.

Odată cu înaintarea în vârstă, o serie de funcții ale organis-mului încep să fie mai lente, lezând adesea sănătatea. Dar natura ne oferă o serie de remedii care contribuie la ameliorarea sau chiar la eliminarea acestor probleme.

Aloe vera, elixirul longevității

Aloe vera a fost folosită încă din antichitate pentru întreținerea frumuseții. Numită și elixirul longevității aceasta are efecte uimitoare asupra sănătății. Datorită conținutului său de vitamine, enzime, minerale și aminoacizi, stimulează regenerarea pielii. Pentru cura cu aloe vera ai nevoie de 1,5 kg plantă. Cu ajutorul unui blender sau cu mașina de tocat, mărunțește frunzele, apoi adaugă 2,5 kg miere și 3,5 kg vin roșu. Apoi, lasă amestecul într-un loc întunecos și rece timp de cinci zile. În primele șapte zile de cură, ia câte o linguriță de sirop de aloe, de trei ori pe zi, cu două ore înainte de masă. După această perioadă, ia aceeași cantitate, dar cu o oră înainte de masă. Nu urma cura mai mult de trei săptămâni.

Ceaiul verde activează metabolismul

Bogat în mangan, ceaiul verde întărește țesuturile, activează metabolismul și ajută la eliminarea celulelor adipoase. În plus, datorită nivelului ridicat de antioxidanți este unul dintre cele mai bune leacuri naturale anti-
îmbă–trânire. Ridurile vor fi ținute la distanță, iar pielea rămâne suplă și elastică mai mult timp. După ce îți cureți tenul, șterge fața cu un disc demachiant îmbibat în infuzie de ceai verde, pe care o pregătești astfel: peste o linguriță de plantă, toarnă 250 ml apă fierbinte și lasă acoperit două-trei minute. Acesta funcționează exact ca o loțiune tonică și îți va lăsa pielea curată și proaspătă.

Sursa foto: 123rf.com