Pentru a menține sănătatea inimii trebuie să menții și vasele de sânge în bună stare. Există numeroase alimente care elimnă plăca ateromatoasă, acidul uric și urații din sânge. Acestea din urmă pot provoca guta. Bineînțeles, dacă ai fost diagnosticată cu o anumită afecțiune și ai un tratament dat de medic, nu îl vei întrerupe. Regimul alimentar va fi un plus și împreună vor duce la rezultate bune.

Alimente care ”curăță” vasele de sânge. Merele, diuretice

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor recomandă merele pentru acțiunea lor diuretică. Aceasta ”duce la eliminarea masivă a acidului uric, ceea ce le face utile nu numai în afecţiunile renale ci şi în boli articulare, reumatism, gută. Ajută și la scăderea nivelului colesterolului în sânge, ceea ce poate preveni sau trata ateroscleroza. Merele pot fi folosite ca atare, în cure de lungă durată. Se poate merge până la a consuma un kilogram de mere pe zi. Se pot face decocturi din mere uscate şi bine mărunţite, o lingură la o cană. Se beau trei până la cinci căni pe zi. Dacă mărul este crud, se face decoct dintr-un măr de mărime medie la un litru de apă”.

Plante care stimulează circulația sangvină

Alimente care ”curăță” vasele de sânge. Usturoiul stimulează circulația

Usturoiul este un alt aliment care acționează ca un adevărat medicament asupra vaselor de sînge. Stimulează circulația periferică, scade tensiunea și nivelul colesterolului din sânge. Astfel, ”pulsul devine mai rar și se regularizează. Concomitent, se produce și o dilatare a arterelor coronare. Reduce efortul cardiac și ameliorează tulburările de ritm. Efectele benefice se extind şi asupra aparatului vascular, diminuând spasmele vasculare şi reducându-se tulburările circulatorii”, explică specialistul. Se consumă ca atare, minimum doi-trei căței zdrobiți în fiecare zi.

Află alte 5 motive pentru ca să mănânci usturoi în fiecare zi!

Sursa foto: 123rf.com