Alimente minune care scad colesterolul. Fructele de Acai

Fructele de Acai sunt culese din palmierii de Acai, din jungla tropicala din Brazilia. Sucul din fructe de acai 100 % natural are gust dulce și conține acizi grași Omega 3 și Omega 6, care scad valoarea colesterolului. Ca urmare, protejează organismul de probleme cardiovasculare. În plus, are o concentrație foarte mare de antocianină, un antioxidant extrem de puternic (concentratia este de 33 ori mai mare decât în strugurii negri). Ajută și la tratarea afecțiunilor prostatei.

Țelina este bogată în vitamina C și scade colesterolul. 8 beneficii pentru care să consumi țelină

Alimente minune care scad colesterolul. Merele

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

”Mărul, acest pom minunat, are proprietăţi diuretice şi urolitice remarcabile. Consumul de mere scade valaoarea colesterolului. Merele sunt și un antiseptic intestinal și decongestiv hepatic. Nu degeaba se spune că ”un măr pe zi ține medicul departe”. Preventiv şi curativ, merele au acţiune favorabilă în hipertensiunea arterială, ceea ce justifică recomandarea lor în ateroscleroză. Merele intră în dieta pentru combaterea obezităţii, iar în gerontologie sunt considerate utile în multe dintre neplăcerile pe care le aduce cu sine vârsta înaintată”, spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Alimente gustoase care scad colesterolul și protejează vasele de sânge

Alimente minune care scad colesterolul. Lămâile

Lămâile ajută la scăderea valorilor colesterolului. De aceea, au multiple efecte benefice în afecţiunile aparatului circulator. Tonice cardiace, ele sunt indicate în scleroza arterelor cărora le redau elasticitatea. Au și acțiune hipotensivă. Sunt un adjuvant util în afecţiunile vasculare, în special în cele ce afectază membrele inferioare (varice, flebite).

Poate ciocolata să scadă colesterolul?

Alimente minune care scad colesterolul. Semințele de in

Semințele de in conțin o cantitate mare de fibre solubile. De aceea, combat constipația și scad nivelul de colesterol din sânge. Acizii grași omega 3 pe care îi conțin ajută la reducerea inflamațiilor, scad tensiunea arterială și reduc riscul bolilor de inimă.

Amestecă una-două linguri de semințe de in proaspăt măcinate (prin râșnița de cafea) într-un pahar cu apă. Bea acest amestec zilnic pentru mai multe luni. Pune semințe de in în salate, smothie-uri sau supe.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com