Alimente care regenerează ficatul. Usturoiul

Usturoiul este un aliment excelent pentru a curăța ficatul. Activează enzime care ajută la eliminarea toxinelor. În plus, conține doi compuși naturali (alicina și seleniul), care ajută la procesul de curățare și de protejare a ficatului de deteriorare. Mai mult, usturoiul reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor, care pot supraîncărca ficatul și-l împiedică să funcționeze bine.

Pentru a regenera ficatul, folosește usturoi proaspăt. Consumă doi-trei căței de usturoi pe zi și înglobează-l în preparate culinare cât mai des.

Află și care sunt motivele pentru care este bine să mănânci usturoi în fiecare zi.

Alimente care regenerează ficatul. Grepfrutul

Pentru că este o sursă importantă de vitamina C, pectină și antioxidanți, grapefrutul stimulează procesul natural de regenerare a ficatului.

Mai conține glutation, un antioxidant puternic care neutralizează radicalii liberi și detoxifiază ficatul. Ajută și în cazul în care ai mâncat prea mult sau prea gras. Mai mult, o flavonoidă pe care o conține grepfrutul ajută la descompunerea grăsimii.

Bea un pahar de 100 ml de suc de grepfrut pe zi sau mănâncă un fruct întregpreferabil la micul dejun.

Atenție! Dacă iei anumite medicamente pe rețetă, consultă medicul. Grefrutul poate interacționa cu anumite medicamente.

Alimente care regenerează ficatul. Sfecla roșie

Sfecla roșie este un alt aliment care regenerează puternic ficatul. Conține beta-caroten, care stimulează și îmbunătățește funcționarea ficatului. Sfecla roșie este și un purificator natural al sângelui.

Adaugă sfeclă proaspătă în meniul tău zilnic. Află și cum să prepari salată de sfeclă roșie și nuci.

Mai poți face și o salată care ajută la regenerarea ficatului cu următoarele ingrediente:

  • o cană de sfeclă rasă sau tăiată cubulețe
  • două lingurițe de ulei de măsline extravirgin
  • sucul de la o jumătate de lămâie.

Mod de preparare și de consumare:

Amestecă toate ingredientele și mănâncă două lingurițe din ea din două în două ore ziua timp de o săptămână. Nu e nicio problemă să o mănânci pe toată o dată și să-ți faci o astfel de salată în fiecare zi. Dar consumul din două în două ore ajută la regenerarea ficatului.

Sursa foto: 123rf.com