5 alimente care te ajută să previi sau să tratezi bolile. Lămâile

Sunt cunoscute pentru conținutul crescut în vitamina C și pentru capacitatea de a stimula sistemul imunitar. Încearcă să previi îmbolnăvirile cu ajutorul lor sau tratează-te de guturai cu lămâi.

În plus, lămâile pot fi de ajutor în tratarea obezității – problemă care poate duce, la rândul ei, la alte afecțiuni (cencer, boli cardiovasculare, infertilitate etc.). Reglează metabolismul și stimulează eliminarea toxinelor din organism. Îmbunătățește digestia.

Pentru a reuși să pierzi în greutate și pentru a stimula sistemul imunitar bea la micul dejun o limonadă proaspăt preparată.

Alimente bogate în apă care te mențin hidratată. Ce ar trebui să mănânci

5 alimente care te ajută să previi sau să tratezi bolile. Sfecla roșie

Sfecla roșie combate anemia. Sfecla roșie conține o cantitate semnificativă de fier care ajută la regenerarea globulelor roșii. În plus, datorită conținutului în zaharuri naturale și vitamina C, sfecla roșie oferă o masă delicioasă și sănătoasă.

Un studiu american arată că sucul de sfeclă roșie consumat zilnic îmbunătățește semnificativ nivelul hemoglobinei.

Pentru un suc excelent pentru sănătate, pune în blender sau în aparatul de suc o sfeclă de mărime medie, doi morcovi și o mână de spanac. Bea această băutură zilnic și te vei simți excelent. Mai poți folosi sfecla fiartă sau crudă în salate.

Cum să previi și să tratezi gripa și guturaiul prin metode naturale

5 alimente care te ajută să previi sau să tratezi bolile. Iaurtul

Iaurtul combate hipertensiunea și previne bolile de inimă. În plus, reglează tranzitul intestinal și protejează flora bacteriană bună din colon. Acest lucru este legat și de o bună imunitate.

Iaurtul este o sursă excelentă de calciu, potasiu, magneziu.

Ar fi bine să consumi o jumătate până la o cană de iaurt cu un conținut scăzut de grăsimi pe zi. Ar trebui să fie iaurt simplu, fără arome sau zahăr. Poți adăuga migdale, nuci, fructe proaspete sau miere.

10 afecțiuni care se tratează cu urzici. Sunt un adevărat miracol pentru organism!

Iaurtul este o sursă excelentă de calciu, potasiu, magneziu. Afinele

Afinele sunt alimentul cel mai bun pentru diabetici. Ajută la scăderea și la ținerea glicemiei sub control. Conțin și numeroși antioxidanți și fibre. De aceea, stimulează imunitatea și te feresc de răcelile de sezon, dar și de cancer.

Consumă o cană de afine proaspete sau două-trei linguri de afine uscate pe zi. Le poți amesteca cu cereale, iaurt sau le poți folosi în compoziția unui smoothie.

5 alimente care te ajută să previi sau să tratezi bolile. Bananele

Bananele sunt de folos în numeroase probleme de sănătate, mai ales în cele ale stomacului. Combat crampele și diareea.

Bananele mai conțin minerale care ajută la menținerea și restabilirea nivelului de electroliți din corp. Acesta se dezechilibrează atunci când suferim de diaree sau vomismente. În plus, bananele îți dau energie.

Atunci când ai diaree, mănâncă o banană coaptă.

5 alimente care te ajută să previi sau să tratezi bolile. Broccoli

Cruciferele (varza, conopida etc.), din familia cărora face parte și broccoli sunt excelente în prevenirea și tratarea cancerului.

Compușii pe care îi conțin inhibă dezvoltarea cancerului în mai multe organe, inclusiv la sân, vezică urinară, colon, ficat, plămâni sau stomac.

Consumă cantitatea a două căni de broccoli fiert (sau alte crucifere) de două-trei ori pe săptămână.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com