Vestea bună este că astăzi putem beneficia de tratamentul cu ozon, care conține elementul vital pentru o stare generală de sănătate mai bună: oxigenul. Poate te întrebi ce legătură are și cum poate ajuta ozonoterapia în tratamentul afecțiunilor coloanei vertebrale. De ceva vreme, multe persoane suferinde se simt mai bine datorită acestei terapii. Ozonoterapia tratează durerile musculare și articulare, hernia de disc, precum și lipsa de energie a corpului, redându-i tonusul și vitalitatea.

Cum poate ajuta ozonoterapia în tratamentul afecțiunilor coloanei vertebrale. Cum acționează

“Gândiți-vă la terapia cu ozon ca la cantitatea de apă pe care trebuie să o consumați zilnic pentru a vă hidrata și a avea o stare bună. Așa se întâmplă și în cazul unui supliment de oxigen, de care avem nevoie nu doar pentru a supraviețui, ci pentru a trăi în cele mai bune condiții și la potențialul maxim. Ozonoterapia ne poate îmbunătăți calitatea vieții, în special dacă mediul nostru de lucru ne predispune la o slabă oxigenare, iar stilul nostru de viață este unul sedentar, lipsit de orice fel de activitate fizică în aer liber”, explică Nușa Bulai, consilier medical.

10 simptome pe care ți le dă organismul atunci când rinichii sunt în pericol

Cum poate ajuta ozonoterapia în tratamentul afecțiunilor coloanei vertebrale. Cum tratează hernia de disc

“Pentru tratarea afecțiunilor coloanei vertebrale, în general, și a herniei de disc, în particular, sunt indicate infiltrațiile locale cu ozon, care au o valoare antiinflamatorie foarte bună și contribuie la regenerarea țesuturilor. În fazele incipiente, se recomandă 10 ședințe de ozonoterapie, cu o periodicitate săptămânală, prin infiltrarea unor cantități mici de ozon, subcutanat, în regiunile coloanei vertebrale cu probleme. Tratamentul va conduce la dispariția contracturii musculare, a inflamației și a durerii. De asemenea, tratamentul trebuie însoțit și de schimbarea stilului de lucru la birou, prin includerea unor pauze de 10 minute la fiecare oră pentru mobilizarea organismului și realizarea unor exerciții de stretching”, explică Dr. Mihai Băican. Acesta precizează că în stadiile avansate ale bolii, administrarea de ozon se poate face intervertebral sau intradiscal, obținându-se în acest fel rezultate foarte bune pentru cura problemei respective.

Cum evităm durerile de spate acasă și la serviciu

Cum poate ajuta ozonoterapia în tratamentul afecțiunilor coloanei vertebrale. Cum decurge o ședință

Dr. Mihai Baican

Dr. Mihai Baican

Dr. Mihai Băican atrage atenția asupra faptului că statul prelungit la birou afectează oxigenarea tuturor țesuturilor: “Respirăm ineficient, creierul se oxigenează deficitar, iar acest lucru conduce la o serie întreagă de alte simptome: stare de oboseală, disconfort permanent și așa numitul „brain fog”. În această situație, putem asocia tratamentului mai sus menționat și administrarea sistemică de ozon, prin recoltarea a 200 ml de sânge într-un recipient steril, adăugarea unui amestec de ozon și oxigen de concentrație și calitate pură, și reintroducerea acestuia în organism, pe cale venoasă. Prin această procedură, tot corpul beneficiază de “infuzia de oxigen” și de efectele acestei terapii, care se traduc printr-o stare generală mai bună, dispariția oboselii, îmbunătățirea calității somnului, creșterea capacității de concentrare, deci un organism care are toate premisele necesare pentru a funcționa optim”, afirmă Dr. Mihai Băican.

În funcție de stadiul herniei de disc, aceasta se poate trata printr-un program personalizat de terapii, ce poate include ozonoterapia, infiltrațiile cu plasmă proprie îmbogățită în trombocite, recuperarea medicală prin exerciții specifice de kinetoterapie, dar și utilizarea unor mijloace moderne de fizioterapie, precum terapia Tecar sau laserul de înaltă putere.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com