Medicii recomandă ca persoanele care suferă de eczema să consume doar alimente proaspete, naturale și mâncăruri cât mai simple, preparate în casă. Trebuie să afli dacă suferi de alergie la un aliment care poate provoca eczema și să-l eviți. Vestea proastă este că, de obicei, alergia se dezvoltă la ceva ce ne place foarte mult. De exemplu, căpșunele, ardeii iuți, ouăle, laptele sau alte alimente pot fi cauza alergiei.

Ceaiuri care vindecă eczema

Dacă ai eczemă, îți poți începe ziua cu o ”cafeluță de cicoare”, dintr-o linguriță de plantă și o cană cu apă clocotită. Îndulcește-o cu miere. Pe lângă efectul bun pe care cicoarea îl are asupra ficatului și stomacului, ajută la tratamentul eczemelor, seboreei, neurodermitelor, psoriazisului, acneei, dermatitei atopice și varicelei. Alte ceaiuri de folos mai sunt: trei-frați-pătați, brusture, păpădie și gălbenele.

Unguente naturale

Te mai poți unge cu ulei de măsline, de migdale, de ciuboțica-cucului, Mai poți prepara o loțiune cu un ulei de bază dintre cele menționate și câteva picături de de uleiuri esențiale de lavandă, gălbenele sau mușețel.

Remedii homeopate pentru eczemă

Antimonium Crudum – eczema cauzată de o alergie la mâncare;

Mezereum – eczema apărută după o vaccinare;

Sulfur – se agravează la apă și căldură;

Petroleum – dacă apare iarna;

Agaricus – contra mancarimilor;

Apis Mel sau Antimonium Crudum – atunci când erupțiile sunt foarte rosii;

Rhus Tocs – in cazul eczemelor supurante;

Natrium Muriaticum – pentru eczemele cu coaja sau care apar de la soare.

Acestea sunt niște detalii informative, dar tratamentul homeopat trebuie dat de un medic specializat. Dacă eczema se agravează, ar fi bine să mergi la consultație la un medic dermatolog.

Citește și:

Bube uscate (Eczemă)

Neurodermatită

Dermatită atopică

Sursa foto: 123rf.com