Agaricus blazei (Ciuperca lui Dumnezeu) este de un real folos în numeroase probleme de sănătate. Totuși, cercetările arată că puterile binefăcătoare ale plantei sunt limitate. De aceea, ar trebui folosită în paralel cu alte tratamente și nu ca unic leac.

Citește și despre alte ciuperci vindecătoare

Afecțiunile în care este indicată Agaricus blazei (Ciuperca lui Dumnezeu):

  • dermate
  • diabet
  • hepatită
  • hipertensiune
  • colesterol mărit.

În plus, este dovedit științific că Agaricus blazei (Ciuperca lui Dumnezeu) stimulează sistemul imunitar și digestiv. Previne osteoporoza și ajută în cure de slăbire.

Tratează diabetul

Agaricus poate fi de un real folos în diabet. Persoanele care suferă de diabet și iau suplimente alimentare cu Agaricus au nevoie de mai puțină insulină decât cei care nu iau.

Stimulează sistemul imunitar

Efectele bune pe care le are în prevenirea și tratarea cancerului sunt datorate faptului că stimulează sistemul imunitar și reduce inflamațiile. Există câteva studii care atestă faptul că Agaricus blazei (Ciuperca lui Dumnezeu) combate anumite tipuri de cancer. De exemplu, un studiu din 2009 publicat în Journal of Nutritional Biochemistry arată că inhibă creșterea celulelor canceroase în cazul cancerului de prostată. Un alt studiu arată că Agaricus blazei (Ciuperca lui Dumnezeu) are proprietăți antitumorale care pot ajuta în tratarea leucemiei.

Testul genetic care depistează cu precizie 100% chisturile cu potențial cancerigen

Precauții atunci când iei Agaricus blazei (Ciuperca lui Dumnezeu)

Studiile făcute despre beneficiile ciupercii Agaricus blazei (Ciuperca lui Dumnezeu) sunt destul de recente și încă nu se cunosc efectele tratamentului pe termen lung. Există teama că un consum ridicat de Agaricus blazei (Ciuperca lui Dumnezeu) poate dăuna ficatului.

În plus, Agaricus poate avea efectele unui tratament cu estrogen asupra femeilor. De aceea, experții avertizează femeile care au cancer la sân, ovarian sau mutația BRCA să folosească acest tratament cu precauție.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com