Astrologia medicală ne arată legăturile dintre conjuncturile astrale în care ne aflăm și amenințările asupra sănătății noastre. Sunt lucruri despre care noi nu credem că ar avea legătură cu problemele medicale pe care le avem, cum ar fi relațiile cu oamenii sau modul în care ne raportăm la muncă și bani. Totuși, acestea ne influențează mai mult decât credem.

Mod de viață corect = sănătate

Fiecare om are anumite misiuni de îndeplinit în viață și, dacă se îndepărtează de la scopul lui, apar diverse avertismente, printre care și bolile”, ne-a explicat Dr. Ciprian Tărâcă. Acesta ne-a spus că s-a îndreptat spre un domeniu atât de exotic ca astrologia medicală pentru că aici a găsit o explicație a statisticilor seci care spuneau că mai mulți oameni au gene care i-ar predispune la anumite afecțiuni, dar numai un anumit procent chiar se îmbolnăvește. Una din posibilități ar fi că cei care rămân sănătoși „își fac temele de viață”. Astrologia este una din metodele pe care le putem folosi ca să aflăm dacă ne aflăm pe traiectoria corectă.

Zodia și riscurile de îmbolnăvire

Fiecare zodie are anumite slăbiciuni și organe pe care le patronează. Aceasta poate însemna că îmbolnăvirile apar, de obicei, în zona respectivă, dar și la alte organe pe care se află pe meridianul energetic respectiv. De exemplu, cei născuți în zodia leului sunt predispuși la boli de inimă, dar meridianul cordului ajunge și în zona faringelui și poate avea frecvent dureri în gât.

 • Berbec – cap, creier, față, nas, sinusuri, maxilar superior

 • Taur – maxilar inferior, gât, ceafă, gură, tiroidă, urechi

 • Gemeni – umeri, brațe, mâini, căi respiratorii, plamâni, coaste, claviculă, sistem nervos

 • Rac – stomac, duoden, sâni, stern, ochi stâng

 • Leu – inimă (inclusiv sistemul circulator), coloană vertebrală, ochii, în general, și ochiul drept în mod special

 • Fecioară – pancreas, splină, vezică biliară, abdomen inferior (musculatura acestuia, intestine, apendice)

 • Balanță – rinichi, vezică urinară, glande suprarenale, zona lombară

 • Scorpion – organe genitale interne și externe, prostată, colon, rect, anus, zona pelviană

 • Săgetator – șolduri, coapse, femur, coccis, ficat

 • Capricorn – oase și articulații, în general, genunchi în special, fiere (împreună cu Fecioara), piele

 • Vărsător – gambe, glezne, circulație, sistem nervos simpatic

 • Pești – laba piciorului, sistem limfatic.

Problemele medicale avertizează

Dr. Ciprian Tărâcă, medic cu specializare medicină de familie și specialist cu experiență în astrologie medicală a declarat: Astrologia medicală este un sistem extrem de complex în care sunt analizate influența astrelor asupra pacientului și se scot în evidență temele de viață ale acestuia. Astfel, se pot observa derapajele de la ceea ce trebuia să facă și ceea ce a dus la modificarea stării de sănătate. De cele mai multe ori, îndepărtarea de la traseul corect duce la degradarea stării de sănătate. Problemele nu apar imediat, ci omul este avertizat prin anumite semne. Dacă nu ține seama de ele, poate apărea boala. Apoi, dacă persoana repară greșelile făcute și își schimbă atitudinea, dispar și simptomele”.

Sursa foto: Chris Lexow / flickr.com