Nu este de glumă! Osteoporoza este o afecţiune care „atacă” oasele şi se caracterizează prin reducerea treptată a masei osoase. Și cum mai bine previi decât să vindeci și pentru că foarte multe femei suferă de această problemă, învață să previi osteoporoza. Osteoporoza nu este o stare normală pentru vârsta a treia, aşa că învaţă să previi această afecţiune. Printr-un regim de viaţă sănătos eviţi “topirea” ţesutului osos.

De ce apare osteoporoza?

Osul este un ţesut viu, iar scheletul osos este într-un proces continuu de formare şi distrugere. Osteoporoza apare prin dezechilibrul celor două mecanisme: fie prin creşterea distrugerii, fie prin scăderea formării de ţesut osos.

Mai bine previi osteporoza!

Consumul de lapte asigură necesarul zilnic de calciu în organism şi îi întăreşte structura osoasă. Datorită valorii sale nutritive, este numit şi “sângele alb”. Are peste o sută de substanţe nutritive necesare vieţii omului, respectiv 20 aminoacizi, peste 10 acizi graşi, 4 feluri de lactoze, 25 vitamine, peste 45 elemente minerale şi proteine.

Laptele, sursă de calciu

Laptele e o foarte bună sursă de calciu. Aportul de calciu e important pentru prevenirea şi stoparea osteoporozei, mai ales că osul pierdut nu mai poate fi recuperat, oricât vei creşte cantitatea de calciu ingerată. Pentru adulţi, se recomandă un aport de 1.000 mg calciu/zi, iar pentru femeile aflate în postmenopauză şi bărbaţii trecuţi de 65 de ani, acesta va fi de 1.500 mg/ zi.

Laptele previne osteoporoza

De fapt, laptele este foarte important pentru prevenirea bolilor oaselor deoarece, pe lângă aportul de calciu pe care îl aduce, el reprezintă şi o sursă importantă de proteine, vitamine şi minerale. În plus, mai conţine şi fosfor, un element esenţial pentru sănătatea sistemului osos.

Citește și: Laptele vegetal. De ce este bine să-l consumi