Cele mai bune plante diuretice pentru rinichi. Ceai de ochii-șoricelului

Ochii-șoricelului (Phyllanthus niruri) este o plantă tropicală, din care se fac un ceai foarte popular ăn America de Sud. În unele țări se numește ”spărgătorul de piatră”, pentru că face să se fărâmițeze și favorizează eliminarea pietrelor la rinichi. Există studii medicale care confirmă eficiența acestei plante. Este folosită și în India, unde este considerată în medicina Ayurvedică o plantă de folos pentru rinichi, vezică urinară și ficat. La noi se găsește sub formă de suplimente alimentare.

Află și alte remedii naturiste pentru pietre la rinichi!

Cele mai bune plante diuretice pentru rinichi. Splinuța (Solidago)

Splinuța susține sănătatea tractului urinar. Cercetările arată că este de ajutor în detoxifierea rinichilor. La ceaiul de splinuță pot fi adăugate cantități egale de urzică și drăgaică. Se beau timp de două săptămâni patru căni de ceai pe zi, cu înghițituri mici. Se prepară o infuzie dintr-o linguriță cu vârf de amestec sau doar de splinuță la o cană cu apă.

Cele mai bune plante diuretice pentru rinichi. Rădăcina de hortensie

Rădăcina de hortensie susține sănătatea rinichilor și a vezicii urinare. Acționează ca un dizolvant pentru pietrele la rinichi. Ajută corpul să utilizeze corect calciul și poate preveni formarea pietrelor la rinichi.

Cele mai bune plante diuretice pentru rinichi. Coada-calului

Coada-calului este binecunoscută pentru proprietățile sale diuretice. Ajută la eliminarea rapidă a urinei din tractul urinar. Are și calități antioxidante și oferă reale beneficii rinichilor și întregului sistem urinar. Poate fi consumată sub formă de ceai sau capsule. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10-15 minute. Se beau una sau două căni pe zi.

Citește și: 5 leacuri pentru cistită. Scapă de infecția urinară cu ajutorul acestor plante

Sursa foto: Shutterstock.