Toată lumea știe că în acupunctură se folosesc ace, dar mai puțină lume știe că este importantă și temperatura lor și presiunea cu care sunt aplicate. În plus, exsită și alte tratamente care se fac în paralel. Această disciplină medicală a apărut în China în urmă cu mai bine de 2000 de ani. Află mai multe despre ce afecțiuni tratează acupunctura și cum funcționează.

Nu este nimic magic în acupunctură

Dacă mai ai dubii, nu este nimic magic în modul în care funcționează acupunctura. Ea activează puterea de regenerare a organismului. Acupunctura este deja recunoscută ca un tratament eficient pentru durerile cronice, cum ar fi:

  • durerile de spate și de ceafă;
  • osteoartita;
  • durerea cronică de cap;
  • crampele mesntruale.

Ce afecțiuni tratează acupunctura – Cancerul

Acupunctura nu tratează cancerul, dar poate fi de folos împotriva unor simptome și a efectelor secundare ale tratamentelor clasice. Acupunctura îi poate ajuta pe pacienți să suporte mai ușor chimioterapia, radioterapia sau îi poate ajuta să-și revină mai ușor după o operație. În plus, acupunctura combate stările de amețeală și de vomă.

Durerea nu te lasă să dormi? Încearcă și masajul Shiatsu!

Ce afecțiuni tratează acupunctura – infertilitatea

Acupunctura poate crește șansele de a concepe un copil, fie că încerci pe cale naturală, fie că apelezi la un tratament de ferttilitate. Un studiu arată că acupunctura reduce stresul, ceea ce crește șansele de a rpmâne însărcinată. În plus, stimulează circulația sangvină în zona uterului, ceea ce favorizează ovulația și implantarea.

Acupunctura poate preveni numeroase probleme de sănătate

”Mulți vin la acupunctură pentru că este la modă sau vor să scape de stres. Nu este rău, pentru că problemele apar întâi în plan energetic și abia peste câțiva ani se manifestă ca boală. Cei care fac acupunctură când încă par sănătoși le pot preveni anumite afecțiuni. Pentru a pune un diagnostic, medicina chineză operează cu alte criterii decât cea europeană. Pe primul plan sunt simptomele, dar și când au apărut, în ce condiții se agravează sau se ameliorează. Se ia și pulsul care spune multe despre starea de sănătate a pacientului, ca și examinarea limbii. Am observat că marea majoritate a românilor de peste 20 de ani suferă de digestie proastă. Aceasta, în timp, duce la colecistită sau colon iritabil. La femei, apare dispepsia, retenția de apă și tendința spre îngrășare,” nspune dr. Alice Popescu, medic primar cu competență în acupunctură și apifitoterapie, studii de medicină tradiţională chineză.

Află și ce este noua medicină germană!

Sursa foto: shutterstock.com