Chiar dacă se manifestă mai mult în sezonul rece, afecțiunile ORL pot apărea oricând. Otitele, amigdalitele, sinuzitele sau rinitele pot crea neplăceri oricui, indiferent de vârstă. În lipsa administrării unui tratament adecvat, ele pot duce la complicații.

Infecțiile ORL pot fi periculoase

Infecțiile ORL reprezintă niște inflamații la nivelul nasului, urechilor și gâtului. Fiind apropiate, eventualele afecțiuni care apar la nivelul unui organ, se transmit rapid și la celelalte. Prin urmare, e foarte ușor ca de la o infecție a urechii medii să dezvolți o răceală severă, sinuzită, pusee de alergie sau infecții faringiene.

Afecțiunile ORL netratate duc la complicații severe

Atunci când tratezi superficial orice boală, poți ajunge la complicații extrem ne neplăcute, care uneori se pot remedia numai cu antibiotic sau chirurgical. Printre cele mai grave probleme de ordin ORL pot fi enumerate pierderea auzului, perforația timpanului sau paralizia facială.

Sistem imunitar slăbit

Oboseala, stresul cronic, alimentația necorespunzătoare sau fumatul, sunt doar câțiva dintre factorii care pot influența negativ un sistem imunitar funcțional. Specialiștii de la Ensana Sovata recomandă eliminarea completă a acestora din viață cotidiană, cât și cure de tratament preventiv, de întărire sau de susținere a organismului. În funcție de recomandarea medicului, aceste proceduri pot fi compuse din băi cu nămol/apă sărată/plante, parafină, masaje medicale, electroterapie, hidroterapie, gimnastică funcțională/ medicală, elongații subacvale, etc.

Apa sărată și nămolul sapropelic tratează afecțiunile ORL

Folosite din timpuri străvechi, apa sărată și nămolul au efecte antiinflamatoare și antialgice (prin modificarea percepției dureroase și relaxarea musculară). Acestea produc vasodilatație periferică, adică scad tensiunea arterială și mențin ritmul cardiac constant. Acestea stimulează capacitatea de apărare a organismului, îmbunătățindu-se astfel, în mod eficient, mijloacele de reducere a intensității proceselor inflamatorii.