După mii de ani, tehnica miraculoasă s-a răspândit și, treptat, au acceptat-o și cei mai reticenți dintre spcialiștii în medicină clasică, unii dintre ei devenind chiar practicanți. Căci nu e puțin lucru să vezi cum boli ce nu-și mai găsesc vindecarea prin tratamentele tradționale dispar ca prin minune cu ajutorul unor ace precum firul de păr. În plus, efecte secundare nu există. Cu alte cu-vinte, ori îți face bine, ori nu-ți face nimic. Și asta pentru că acupunctura tratează omul în principal și nu afecțiunile. Bineînțeles că nu oricine se poate „juca” cu acele pe pielea noastră, mai ales că orice mișcare greșită poate duce la dezechilibre grave în organism.

Cum se face

Potrivit specialiștilor, un tratament care dă rezultate cu adevărat trebuie să se extindă pe cel puțin 10 ședințe de câte o jumătate de oră. Inițial, se pune un diagnostic energetic în urma examinării amănunțite a limbii și a irisului pacientului, precum și a măsurării pulsului. De obicei, se folosesc maximum 20 de ace, fabricate din aur, argint, cupru sau oțel inoxidabil, de unică folosință. Acestea se introduc în puncte foarte exacte, cu mare precizie și nu produc sângerare datorită capetelor rotunjite, special concepute pentru a nu răni. De aceea nici nu doare introducerea lor în piele. Majoritatea pacienților simt o stare de profundă relaxare, o atingere ca o mângâiere fină, motiv pentru care și adorm în timpul ședințelor de terapie. De unde și plăcerea de a continua. În funcție de starea pacientului, se stabilește un anumit număr de ședințe.

Ce tratezi

De la „reparația capitală” dupăaccidente vasculare, hipertensiune arterială, astm, nevroze, până la insomnii, stres, infertilitate și chiar probleme de estetică corporală și obezitate, aria afecțiunilor ameliorate sau vindecate prin acupunctură e foarte vastă. Nu există părticică din trup căreia acest gen de terapie să nu-i aline suferința. Ești dolofană? Câteva ace pe la ureche, în dreptul stomacului sau al splinei duc la eliberarea unui hormon care scade pofta de mâncare. Te doare spatele? Mergi la un specialist în acupunctură și scapi de chin. La fel și dacă suferi de anxietate, de tot felul de fobii, de efectele nocive ale fumatului, alcoolului sau ale altor vicii. În plus, s-a dovedit că acele fac minuni și în tratamentul sterilității. Se pare că după numai 3 luni de tratament, cu ședințe săptămânale, unele femei reușesc să rămână însărcinate, în ciuda faptului că medicina clasică nu le mai dă nicio șansă. Ridurile și vergeturile dispar, sânii își recapătă fermitatea, celulita se topește… Ce să vrei mai mult de atât?

Acupunctura e strict interzisă dacă…

…pacienta este însărcinată.

…bolnavul are cancer. În astfel de cazuri, se înțeapă direct tumora, numai dacă este situată la suprafața pielii.

…există răni deschise pe piele.

…persoana suferă de boli de piele, cu excepția vitiligo.

Sursa foto: 123rf.com