Dr. Alice Popescu, medic primar medicină de familie, cu competențe în acupunctură și apifitoterapie, a studiat doi ani această disciplină în China. Spune că a obținut rezultate excelente mai ales la pacienții săi cu dureri reumatice.

Acupunctura are efect relaxant

Efectul imediat al acupuncturii, pe lângă cel terapeutic, este și relaxarea. Poate te întrebi cum te-ai putea destinde cu ace înfipte în tine, dar vei simți doar un ușor disconfort la introducerea lor, ca o ciupitură de țânțar, apoi corpul chiar se relaxează, stare care rămâne și după terminarea ședinței.

Indicații:

reumatism;

spondiloză cervicală;

sciatică;

– arterite;

– tulburări de ciclu menstrual;

– afecțiuni ale prostatei, impotență;

– tulburări endocrine ușoare;

– nevroze, atacuri de panică, insomnii, depresii ușoare;

– sindrom de tunel carpian;

– colon iritabil, colecistite (se poate evita operația, dacă se respectă și un regim alimentar);

– diabet;

– boli neurologice (ex. se ameliorează simptomele în Parkinson);

– hipertensiune, hipotensiune;

– migrene

– miopie, strabism etc.

În unele afecțiuni, cum ar fi Parkinsonul sau diabetul, se continuă și tratamentul alopat, care se completează prin acupunctură. În ceea ce privește durerile reumatice, persoanele cu intoleranță la aspirină sau la antinevralgice pot trata durerile supărătoare doar pe această cale.

Poate ajuta la naștere

Contraindicații nu există. Dar nu se fac ședințe de acupunctură în prima săptămână de după un accident vascular sau după o operație. În sarcină trebuie evitate anumite puncte care pot provoca menstruația și contracțiile. Există și puncte specifice care pot ajuta femeia să nască mai ușor și puncte care pot stimula întoarcerea fătului în poziția corectă, dacă nu este așezat cum trebuie pentru naștere.

Sursa foto: 123rf.com