Cu costuri minime, folosindu-te de echinaceea, poți trata și preveni multe afecțiuni. Încearcă și tu extraordinarele ei puteri curative și te vei convinge.

Echinaceea e populară peste tot în lume. Se spune că prima dată a fost folosită de americanii nativi care trăiau în Marile Câmpii. Vindecau cu ajutorul ei rănile, mai ales mușcăturile de șarpe. Rădăcinile plantei erau folosite pentru tratarea durerilor de dinți, de gât și în cazul diferitelor iritații ale gurii. Cercetătorii contemporani au testat deja proprietățile vindecătoare ale echinaceei și au confirmat că într-adevăr această plantă este eficientă în cazul multor afecțiuni.

Conjunctivită

Fierbe 250 ml de apă pentru a distruge microbii. Las-o la răcit până ajunge la temperatura camerei. Adăugă apoi 20 picături tinctură de echinaceea. Înmoaie în acest lichid un pansament steril, pe care ține-l pe ochiul inflamat, timp de 20 minute. Repetă acest tratament de două ori pe zi.

Răceală

În prima zi în care se instalează răceala, ia din oră în oră câte două lingurițe tinctură de echinaceea. A doua zi, redu doza, luând din două în două ore, iar a treia zi ia doar de trei ori pe zi.

Herpes pe buze

De cinci-șase ori pe zi, înmoaie un bețișor, al cărui cap este învelit în vată, în suc de echinaceea, și tamponează locul unde a apărut herpesul, până când dispare. În plus, poți găsi la farmacie unguent cu echinaceea. Puternic antibacterian și cicatrizant, dacă îl folosești conform prospectului, te scapă repede de neplăceri.

Hemoroizi

Băile de șezut cu echinaceea, ameliorează hemoroizii. La un litru de apă caldă, adaugă 80 picături tinctură de echinaceea. Stai în această baie timp de 20 de minute. Reia tratamentul imediat ce reapar durerile.

Alergia la fân

Ochi care lăcrimează abundent, strănuturi frecvente și sunt doar câteva din reacțiile alergice la contactul cu polenul, semn că sistemul tău imunitar este slăbit. Începe cu patru-șase săptămâni înaintea poleni-zării o cură, astfel: ia de trei ori pe zi câte o linguriță de suc proaspăt de echinaceea.

Răni și arsuri

Fierbe 250 ml de apă, așteaptă până ajunge la temperatura corpului și adăugă patru linguri-
țe de suc de echinaceea. Înmoaie un tifon sau o cârpă curată, stoarce-o și ține-o pe rană timp de 20 minute. Repetă operația de două-trei ori pe zi.

Gingivită

După ce te speli pe dinți, clătește-te, timp de cel puțin un minut, cu un pahar de apă călduță, în care adăugă 30 de picături de echinaceea.

Imunitate scăzută

Tratamentul cu echinaceea sporește capacitatea de apărare împotriva virușilor. Stopează complet înmulțirea și dezvoltarea atacurilor virale. Ia câte două capsule de echinaceea de trei ori pe zi, timp de două săptămâni. În caz că vrei să reiei cura, trebuie să faci mai întâi o pauză de o săptămână.

Sursa foto: Mark Engelbrecht / flickr.com