8 beneficii pentru sănătate ale iaurtului grecesc. Conține mai puțină lactoză

Iaurtul grecesc conține proteine, calciu, probiotice, vitamina B12 și potasiu. De asemenea, conține mai puțină lactoză decât alte produse lactate. În timpul procesului de fabricare, din iaurtul grecesc se elimină excesul de lichid și de lactoză. În plus, acizii ajută corpul să asimileze mai bine substanțele nutritive.

8 beneficii pentru sănătate ale iaurtului grecesc. Îmbunătățește digestia

Unul dintre beneficiile pentru sănătate ale iaurtului grecesc este că îmbunătățește digestia. Această calitate este dată de bacteriile probiotice pe care le conține. Ele susțin dezvoltarea bacteriilor bune din intestin și promovează sănătatea digestivă. Totodată, combate constipația.

8 beneficii pentru sănătate ale iaurtului grecesc. Ajută în curele de slăbire

Dacă vrei să slăbești ar trebui să incluzi în dietă iaurt grecesc cu un conținut scăzut de grăsime. Iaurtul grecesc conține o cantitate dublă de proteine, față de iaurtul normal. Proteinele se digeră mai greu, a , după ce ai mâncat o cană cu iaurt grecesc te vei simți mai mult timp sătulă. În plus, are calitatea de a stimula metabolismul. Astfel, vei slăbi mai ușor.

Studiu: Mersul la biserică prelungește viața și ajută sănătatea mintală

8 beneficii pentru sănătate ale iaurtului grecesc. Controlează tensiunea arterială

Pentru a-ți menține tensiunea arterială în limite normale, mănâncă o cană cu iaurt grecesc pe zi. Conține potasiu care ajută la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase. Relaxează și previne contractarea vaselor de sânge care ar provoca hipertensiunea. Acest mineral contracarează și efectele negative ale sodiului din sare.

Mai conține și vitamina B12 care ajută corpul să producă globule roșii. Acestea ajută la o mai bună oxigenare a organelor, inclusiv a inimii.

8 beneficii pentru sănătate ale iaurtului grecesc. Menține sănătatea creierului

Pentru că este un aliment fermentat, iaurtul grecesc menține sănătatea creierului. Probioticele joacă un rol important în păstrarea unui echilibru între intestinul gros și creier. Poate ai crede că nu au nicio legătură, dar intestinul gros și creierul sunt legate prin axa hipothalamicăpituitară-adrenală din care fac parte numeroși neuroni care sunt importanți pentru o minte sănătoasă.

În plus, vitamina B12 stimulează memoria. Pe scurt, consumul de iaurt grecesc poate preveni boli neurodegenerative, cum este Alzheimerul.

8 beneficii pentru sănătate ale iaurtului grecesc. Combate depresia

Bacteriile bune care trăiesc în intestinele noastre influențează nivelul de anxietate. Un iaurt grecesc pe zi poate să te ajute să combați depresia.

8 beneficii pentru sănătate ale iaurtului grecesc. Susține sănătatea oaselor

Iaurtul grecesc conține nutrienți importanți cum sunt calciul care mențin sănătatea oaselor și a mușchilor. Aceștia scad riscul de a face osteoporoză.

8 beneficii pentru sănătate ale iaurtului grecesc. Menține dinții sănătoși

Iaurtul grecesc te poate ajuta să-ți menții un zâmbet minunat. Bacteriile probiotice protejează dinții împotriva cariilor pentru că se luptă cu bacteriile ”neprietenoase” din cavitatea bucală. Un alt efect este faptul că vei scăpa de halenă.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com