Cele mai importante roluri al microorganismelor care locuiesc în intestine sunt protejarea sistemului imunitar și a mucoasei intestinului. De multe ori punem în pericol acest sistem fragil printr-o alimentație necorespunzătoare (tip fast-food), administrarea de antibiotice sau printr-o viață stresantă. Atunci când se întâmplă acest lucru, sănătatea noastră începe să intre în declin.

Candida distruge echilibrul în intestinul tău

Candida albicans este un tip comun de ciupercă. Ea se găsește, în mod normal în intestin, dar atunci când se înmulțește poate strica echilibrul. Acest lucru poate fi cauzat de o dietă bogată în zahăr sau atunci când persoana ia antibiotice.

Simptomele infecției cu Candida (pot fi unul sau mai multe dintre cele de mai jos, uneori poate să nu fie semnalată):

  • un strat alb pe limbă,
  • oboseală extremă
  • sensibilitate la unele alimente
  • probleme ale sinusurilor;
  • alergii.

Ceaiuri care te scapă de Candida

 

Renunță la consumul de zahăr sau diminuează consumul. Dacă iei antibiotice, ai putea opta să iei preventiv probiotice. Ceaiul din scoarța copacului amazonian Pau d’Arco are proprietăți anti-fungice mai puternice decât ale medicamentelor de sinteză. Acesta contribuie la susținerea splinei în timp ce ajuta corpul în lupta împotriva candidozei. Ceaiul de urzică și cel de tulsi (busuiocul sfânt indian) sunt, de asemenea, benefice în cazul în care problemele intestinale provin de la un nivel ridicat al cortizolului, de la stres, probleme ale tiroidei sau oboseala glandelor suprarenale. Atunci când există afecțiuni autoimune ale intestinului se recomandă ceaiurile de mușețel, fenicul, ghimbir sau de mentă.

Sursa foto: 123rf.com