Piața cosmetică abundă de așa zisele produse-minune, adevărate bombe cu ceas încărcate cu substanțe nocive, care strică echilibrul natural al tenului. De aceea, ar fi bine să încerci întâi uleiurile naturale pentru a trata problemele ușoare ale pielii. Cine s-ar fi gândit, de exemplu, că pentru tenul gras soluția este … uleiul?

Cele mai bune uleiuri vindecătoare

Uleiul de jojoba are proprietăți antibacteriale și antifungice. Este cel mai potrivit pentru tenul acneic, pentru că reglează secreția de sebum.

Uleiul de tamanu este un ulei concentrat în substanțe benefice pielii. Se remarcă prin capacitatea excepţională de a ameliora numeroase probleme cutanate cum ar fi eczemele sau acneea. Este antiinfecțios, cicatrizant, antiinflamator, antalgic, facilitează circulația periferică.

Uleiul de karanja este obţinut din sâmburii unui arbore originar din zonele tropicale este renumit pentru proprietăţile sale medicinale şi cosmetice foarte complexe. Regenerant, antibacterian, antiseptic antiinflamator, protector UV (SPF 20), iluminant şi antipigmentar, este recomandat tuturor tipurilor de ten, inclusiv pentru tratarea eczemelor, acneei, iritaţiilor, inflamaţiilor, psoriazisului şi rănilor.

Uleiul esenţial din arbore de ceai acţionează eficient împotriva infecţiilor bacteriene, virale și fungice. Este considerat a fi unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice, purifica şi curăţă pielea.

Uleiul de gălbenele macerat la rece este un recunoscut reparator şi antiinflamator al pielii. Are acţiune calmantă, cicatrizantă. Reduce inflamaţiile şi iritaţiile.

Factor de protecție solară natural

Uleiul din semințe de morcovi este bogat în antioxidanţi. De aceea, ajută la prevenirea şi chiar tratarea arsurilor solare, a problemelor tenului generate de o nutriție proastă sau de poluare. Conține beta-caroten, vitaminele A și E și provitamina A. Uleiul din seminţe de morcovi hrăneşte pielea uscată sau îmbătrânită. Poate reduce chiar apariţia liniilor fine şi a ridurilor. Uleiul din semințe de morcovi are un factor de protecţie natural de 38-40.

Tratează-te cu remedii din natură

Uleiurile naturale, non-grase, extrase din plante şi ierburi, pot fi folosite cu succes pentru tonifiere, tratarea acneei, cicatricilor şi petelor, reducerea ridurilor fine şi semnelor de îmbătrânire, oferind pielii o strălucire sănătoasă şi plină de viaţă.

Spre deosebire de chimicale, uleiurile esenţiale nu lasă urme de toxine în organism. De exemplu, în tratarea cuperozei, un ulei recomandat este cel de jojoba în combinație cu vitamina E, pentru că are o consistență asemănătoare cu cea a sebumului. De asemenea, se poate folosi cu succes ca și demachiant la fel de bine ca și uleiul de cocos” , a declarat Mihaela Jarai, fondatorul unei firme care produce cosmetice naturale de folos pentru problemele pielii.

Citește și:

Piele grasă

Piele crăpată pe mâini

Tratamente naturiste pentru mâncărimi de piele (prurit)

Sursa foto: 123rf.com