Bea suficientă apă

De multe ori durerea de cap este un semn al deshidratării. Dacă nu am băut suficientă apă sângele se îngroașă și circulă mai greu. Ceea ce înseamnă că vei avea dureri de cap ca cele date de mahmureală. În cazul acesta, soluția este să bei suficiente lichide – apă sau ceai de plante neîndulcit. Mai ajută și să bei o cană cu apă caldă, cu înghițituri mici.

Fii atentă la ce și cum mânânci

Durerile de cap pot apărea dacă nu ai suficiente substanțe nutritive. De aceea, asigură-te că iei mese regulate și că ai suficient magneziu. Lipsa lui este una din cele mai întâlnite cauze ale acestei probleme. Îl găsești în pâinea și cerealele integrale, nuci și legume verzi. În general, fructele și legumele sunt bune pentru a preveni durerile de cap. Observă cu atenție dacă nu cumva durerile sunt legate de anumite lucruri pe care le mănânci sau bei. Cei mai întâlniți „inculpați” sunt: ciocolata, carnea de porc, mezelurile, brânza fermentată, vinul roșu. În caz de răspuns afirmativ, evită alimentul respectiv sau consumă-l rar și în cantități mici.

Ferește-te de soarele puternic

Te doare capul mai ales vara? Ar putea fi din cauza soarelui puternic. Alege să stai și să mergi mai mult pe la umbră. Acoperă-ți capul cu o pălărie din materiale naturale și poartă ochelari de soare.

Răcorește-te cu ulei de mentă

Durerile de cap foarte puternice pot fi calmate dacă aplici pe frunte cubulețe de gheață. Strivește-le și pune-le într-o punguță de plastic pe care o legi. Înfășori punguța într-un prosop răcit în prealabil și aplici pe frunte. Poți încerca și masajul tâmplelor cu ulei de mentă. Chiar și dacă nu ai ulei, poți masa circular câteva minute tâmplele. Un leac binecunoscut este să aplici felii de cartof crud pe frunte, tâmple sau ceafă.

Bea o cafea sau un ceai

Atunci când știi că ai tensiunea mică și ai o migrenă, o cafea cu puțin suc de lămâie poate ajuta. Ceaiul de ghimbir este o altă soluțe bună. Fierbe 3 feliuțe de ghimbir proaspăt în 200 ml de apă. Poți adăuga miere și ceai verde concentrat. Se bea de trei ori pe zi după masă timp de o lună pentru a preveni migrenele. Dacă ai hiperaciditate sau ulcer ar fi bine să consulți medicul înainte de a începe cura.

Sursa foto: 123rf.com