1. Beneficii surprinzătoare ale masajului: îi ajută pe sedentari

Majoritatea persoanelor se confruntă cu un fel de stres postural din cauza sedentarismului sau al mișcărilor repetitive pe care trebuie să le facă. Cel mai adesea stresul postural tinde să se manifeste la nivelul umerilor și gâtului. Formele mai avansate de stres postural apar ca durere sau slăbiciune în zona lombară sau fesieră cauzate de perioade prelungite de stat jos.

Din fericire, masajul poate contracara dezechilibrul cauzat de statul îndelung la birou. Aceasta înseamnă că poți sta mai mult la birou, atâta timp cât faci și masaj regulat.

Citește și: Pofta de sex a dispărut. Ce e de făcut

2. Ușurează durerile musculare

Ai dureri musculare? Una dintre cele beneficii surprinzătoare ale masajului este  îmbunătățirea circulației sangvine.

Un studiu din 2011 publicat în Annals of Internal Medicine a descoperit că beneficiile terapiei prin masaj sunt la fel de eficiente ca și alte metode de tratament pentru durerile cronice de spate.

3. Calmează anxietatea și depresia

Atingerea umană, într-un context sigur, prietenos și profesional, poate fi incredibil de terapeutică și relaxantă. Femeile diagnosticate cu cancer la sân care au făcut masaj de trei ori pe săptămână au raportat că sunt mai puțin deprimate și mai puțin supărate, potrivit unui studiu din 2005 publicat în International Journal of Neuroscience.

Și un studiu publicat în Jurnalul Academiei Americane de Psihiatrie a Copilului și Adolescenților a constatat că pacienții care erau deprimați și anxioși erau mult mai relaxați și fericiți și aveau niveluri de stres reduse după masaj.

4. Beneficii surprinzătoare ale masajului: Îmbunătățește somnul

Masajul terapeutic nu numai că încurajează un somn odihnitor, ci îi ajută și pe cei care altfel nu se pot odihni confortabil. Masajul promovează relaxarea și somnul la cei supuși chimioterapiei sau radioterapiei. De asemenea, masajele îi ajută pe copii să doarmă mai mult, să plângă mai puțin și să fie mai puțin stresați, potrivit cercetărilor de la Universitatea din Warwick. Părinții pot să facă singuri masaj chiar și bebelușilor. Nu e nevoie de o tehnică anume. Orice fac părinții în mod normal pentru a-și alina copilul va fi eficient. Trebuie doar să se asigure că nu aplică o tensiune prea mare.

Citește și: Masajul medicinal se face prin tehnici speciale și are numeroase beneficii

5. Crește imunitatea

Un studiu din 2010 publicat în Journal of Alternative and Complementary Medicine a constatat că masajul mărește numărul de globule albe ale pacienților, care joacă un rol important în apărarea organismului de boli. În plus, îmbunătățește și funcția imunitară a persoanelor cu HIV.

6. Ameliorează durerile de cap

Printre cele 6 beneficii surprinzătoare ale masajului se află și ameliorarea durerilor de cap. Masajul scade frecvența și severitatea durerilor de cap. Cercetările de la Universitatea Granada din Spania au descoperit că o singură sesiune de terapie prin masaj diminuează  imediat durerea percepută la pacienții cu dureri de cap cronice.

Sursa foto: 123rf.com