Nutrienți absolut necesari

Ține cont și de faptul că aminoacizii, în special l-glutamina, reglează numeroase procese din corpul nostru, determină o stare de calm care poate face persoana să nu mai simtă atât de puternic nevoia de băutură. Aminoacizii sunt prezenți într-o gamă largă de alimente, dar, în cazul alcoolicilor necesarul poate fi asigurat prin suplimente alimentare. Acestea vor fi administrate la sfatul medicului.

Acupunctura eliberează endorfine

Acupunctura poate accesa anumite puncte energetice din corp care fac să se elibereze endorfinele, scad nivelul de anxietate și stimulează o stare de bine generală. De aceea, îl poate ajuta pe bolnav să scape de adicție pentru că nu va mai simți nevoia să bea pentru a-și ”înneca amarul” sau a fi mai relaxat. La fel de bine îl poate ajuta exercițiul fizic. Nu numai că îl ajută să scape de stres și îi aduce și el un nivel crescut de endorfine în copr, dar este o oportunitate de a se angaja într-o activitate care îl face să uite de viciu. Dacă ajunge să fie un obicei, îl poate înlocui chiar pe cel de a bea.

Regim alimentar de folos în caz de dependență

Dr. farmacist Ovidiu Bojor”Sunt indicate grâul germinat şi uscat, orezul, carnea de berbec fiartă, peştele, alimentele dulci-acrişoare preparate în diferite moduri, incluzând legumele gătite cu piper, ghimbir şi coriandru. Alege mai ales legume crude şi proaspete (portocale, ananas, mandarine, lămâi, grapefruit, rodie) sau tomate, produsele lactate, sucurile de fructe. Sunt excluse: zahărul, carnea de porc şi de bivol, alte alimente picante pe care nu le-am menționat mai sus, porumbul, meiul, fasolea (boabe), ceaiul negru sau verde, cafeaua sau alte băuturi care conșin cofeină sau energizante, alimentele fripte sau coapte, fructele prea coapte, sarea în exces.”