Mișcarea previne durerile de cap

Cel mai bine ar fi să faci mișcare în aer liber. Dacă nu vrei sau nu poți să practici un sport, simpla plimbare prin parc face minuni, cu condiția să nu fie un eveniment întâmplător, ci un obicei. Ieșirea la aer curat poate fi în sine un leac în timpul unei dureri de cap.

Relaxează-te cu o baie fierbinte

Dacă durerea este dată de încordarea mușchilor și simți nevoia de căldură, atunci poți aplica o compresă caldă sau poți ține foenul cald în dreptul cefei, gâtului sau al umerilor. Dacă durerea este cauzată de prea mult stres, te poți relaxa în baia caldă (38°) timp de 15-20 de minute. Toarnă în cadă câteva picături de ulei de lavandă.

Fă o cură de ceaiuri

Pentru dureri persistente de cap, poți face o cură cu ceai de rădăcină de brusture. Se prepară o infuzie din 1-2 lingurițe de plantă la o cană și se beau zilnic 2-3 căni cu ceai timp de trei luni. Un alt remediu este pulberea de salcie din care se iau două-trei grame pe zi. Totuși, și în cazul ei este nevoie să consulți medicul înainte pentru că pot apărea probleme la stomac.

Înainte de culcare…

…mănâncă o portocală și pune lângă pat o farfurie cu apă fierbinte pe care plutesc 8 – 10 flori de crizantemă. Pune sub pernă un săculeț cu plante uscate: cimbru, pelin, mușcată, hamei și mentă.

Atenție!

Trebuie să ții cont că, uneori, durerile de cap pot fi semnul unor afecțiuni care necesită atenția medicului. Dacă durerea apare brusc, însoțită de febră și de rigiditatea gâtului sau ai dureri frecvente din ce în ce mai intense, însoțite de amorțeală, încețoșarea vederii și dureri în diferite zone sau dacă sunt prezente alte probleme, trebuie să mergi la doctor.

Sursa foto: 123rf.com