Nivelul crescut al estrogenului poate cauza afecțiuni, cum ar fi fibroadenomul mamar,infertilitate, endometrioză și crește riscul de a dezvolta cancer la sân. Estrogenul în exces apare atunci când corpul tău produce prea mult estrogen sau când acesta nu este eliminat din corp în mod eficient. Dacă știi că ai această problemă, poți să faci zi de zi lucruri care să te ajute să ții nivelul estrogenului la cote normale.

Mănâncă legume verzi și crucifere

Începe-ți ziua cu un smoothie verde pentru a te asigura că ai un aport suficient de vegetale și fibre. La prânz, nu ar trebui să-ți lipsească o salată alături de care poți mânca niște carne slabă. Nu este cazul să devii vegetariană. Eliminarea produselor animale din dietă duce la o creștere a nivelului de estrogen. Dar este bine să limitezi consumul de carne roșie. Cruciferele sunt foarte importante. O substanță pe care o conțin ajută la săderea nivelului de estrogen și un studiu confirmă că scad riscul de cancer la sân. De aceea, consumă trei porții pe zi de broccoli, conopidă, varză sau varză de Bruxelles.

Ai grijă ce bei

Evită alcoolul și cafeaua. Ar fi bine să o înlocuiești pe ultima cu ceai verde, care are, în plus, calități antioxidante și conține mai puțină cofeină. Mai mult de o cană de cafea pe zi crește nivelul estrogenului. Poți bea câte un pahar cu vin ocazional, dar ar trebui să nu devină un obicei. Mai mult de trei pahare cu băuturi alcoolice pe săptămână cresc valorile estrogenului din sânge.

Evită produsele de îngrijire toxice

Asigură-te că nu te expui la toxine care pot crește nivelul de estrogen. Evită produsele de îngrijire și curățare care conțin sulfați, ftalați și BPA (acesta poate crește riscul de a dezvolta cancer la sân). Sodium lauryl sulfate se găsește în multe produse de îngrijire și folosirea lor poate crește nivelul de estrogen. Ar fi bine să citești etichetele produselor și să-l eviți.

Fă sport

Exercițiul fizic poate diminua riscul de a face cancer la sân. Scăderea în greutate și creșterea masei musculare scad nivelul estrogenului din sânge.

Sursa foto: 123rf.com