În caz de infertilitate, dorinţa de a da naştere unui copil te determină să încerci toate soluţiile posibile, cu ajutorul cărora ai putea să-ţi realizezi visul. După cum bine ştim, infertilitatea are la bază cauze diferite: problemele medicale, stilul de viaţă, stresul şi, de multe ori, chiar medicamentele. În Antichitate, femeile se rugau la zei şi beau poţiuni magice pentru rodnicia pântecelui. Astăzi, medicina ne pune la dispoziţie o sumedenie de tratamente care stimulează fertilitatea hormonale. Însă, din păcate, efectele secundare ale acestora nu sunt deloc de ignorat. În consecinţă, tot leacurile de pe vremea bunicii merită încercate primele. Unde mai pui că, e demonstrat ştiinţific faptul că unele preparate din plante fac să vină barza mai repede.

Brânca-ursului stimulează fertilitatea

Brânca-ursului stimulează puternic activitatea ovarelor. În plus, favorizează relaxarea mucoasei uterine şi măreşte cantitatea de secreţii vaginale, cu rol de lubrefiere. Este foarte bună și pentru el: crește calitatea spermei, dar și cheful de dragoste. Luați, zilnic, câte 30 de picături de tinctură de brânca-ursului. O prepari astfel: umple o sticlă, 1/3 frunze şi tulpini mărunţite de plantă şi 2/3 alcool rafinat de 40˚. Lasă amestecul la macerat timp de două săptămâni şi păstrează-l în sticluţe închise la culoare. Dacă încerci să rămâi însărcinată chiar în luna respectivă, ia tinctura de brânca-ursului doar înainte de ovulație.

Lemnul-dulce, hormon natural

Un hormon natural de excepție este lemnul-dulce. Cel mai eficient preparat pe bază de lemn-dulce, care pune foarte bine în valoare proprietăţile hormonale ale acestei plante, este tinctura. O obţii prin macerarea a zece linguri de plantă mărunţită, în jumătate de litru de alcool de 70°, vreme de două săptămâni, într-un borcan închis ermetic. După trecerea acestui interval de timp, filtrează şi păstrează tinctura în sticluţe mici, închise la culoare. Ia câte o linguriţă de tinctură, diluată în jumătate de pahar de apă, de trei-patru ori pe zi, pe o perioadă de două săptămâni.

Salvia ameliorează dereglările hormonale

Salvia este de mare ajutor în cazul ameliorării dereglărilor hormonale, care duc la infertilitate.
În acest sens, este indicat decoctul de salvie. Îl prepari adăugând 30 g de coajă uscată de salvie, la
1 l de apă. Lasă decoctul la infuzat 10-15 minute, strecoară-l şi, apoi, îndulceşte-l cu miere. Pentru o şansă în plus de a rămâne însărcinată, bea zilnic câte două-trei căni de ceai de salvie. Nici acest tratament nu se face în a doua jumătate a ciclului, după ovulație, dacă încerci să rămâi însărcinată.

Urzica pregătește uterul pentru sarcină

Bogată în clorofilă şi minerale, urzica influenţează pozitiv sistemul hormonal şi pregăteşte uterul pentru o sarcină și stimulează fertilitatea. Aşa că, o simplă infuzie de urzică poate să facă minuni. O prepari adău-gând două linguriţe frunze uscate de urzică, la 200 ml apă fierbinte. Lasă ceaiul acoperit timp de 10-15 minute, după care strecoară-l şi consumă-l îndulcit cu miere.

Citește și:

Teste de fertilitate

Infertilitatea, trăită ca doliu

Anticoncepționalele pot afecta fertilitatea?

Copyright: maxsheb / 123RF Stock Photo