Pentru degerăturile severe este neapărată nevoie să mergi la doctor, pe când degerăturile ușoare pot fi tratate acasă, prin metode naturale. Atunci când ajungi acasă,e ste important să te încălzești, dar nu expune zonele afectate direct la căldură. De exemplu, nu pune mâinile direct pe calorifer sau nu te spăla cu apă fierbinte. Efectul va fi invers celui scontat. Folosește comprese calde și reci alternate pentru a readuce circulația sangvină în zona afectată.

Ceaiul de salvie, salvator

Ceaiul este, în general folosit pentru a încălzi corpul pe interior. În plus, salvia este de folos în degerături. Se infuzează o linguriță de plantă la o cană cu apă. După ce se strecoară, se îndulcește după gust și se bea călduț. Se poate bea în orice cantitate.

Ardeiul iute stimulează circulația

Ardeiul iute și piperul conțin substanțe care stimulează circulația sangvină și ajută degerăturile să se vindece. Așa că adaugă-le în mâncare cu generozitate. Mai poți adăuga în apa de ceai bucăți de ardei iute pe care să le fierbi un minut (asta doar dacă suporți un astfel de tratament și nu suferi de ulcer, hiperaciditate stomacală sau alergie la condimentele amintite).

Aloe Vera vindecă degerăturile

Aloe vera este extrem de benefică pielii și grăbește vindecarea. Dacă ai o plantă la ghiveci, poți să aplici o frunză pe zona afectată, tăiată în două, astfel încât să picure din seva ei pe rană. Dacă nu ai aloe vera acasă, poți folosei gel sau cremă care conține acest ingredient.

Uleiul de măsline, balsam pe rană

Mai poți freca zona afectată de degerături cu ulei de măsline. Ajută circulația și reduce sensibilitatea pielii. vity of the skin. Poți adăuga în ulei petale uscate și pisate de lumânărică. Se amestecă și se formează o pastă cu care se unge atent rana. Se lasă câteva minute sau mai mult dacă nu te deranjează, după care se clătește.

Sursa foto: 123rf.com / feyyazalacam