Merișorul are efect dezinfectant

Ceaiul din frunze de merișor este foarte bun pentru această problemă pentru că dezinfectează și oprește bacteria E. Coli, care provoacă, de obcei infecția urinară, să atace corpul. Lasă la macerat două lingurițe de frunze mărunțite în 100 ml de apă rece. După o oră, strecoară. Peste frunze adaugă 100 ml de apă fiartă și pune din nou la foc timp de un sfert de oră. După aceea, lasă 10 minute să se răcească și strecoară. Amestecă cele două lichide – rece și fierbinte. Dacă mai este nevoie, completează cu apă plată la temperatura cacmerei până la 200 ml. Ia câte o lingură din acest ceai la trei-patru ore.

Ceaiul de urzici elimină bacteriile

În fiecare dimineață, pe stomacul gol, bea o cană cu ceai de urzici neîndulcit (preparat cum scrie pe pachet). Apoi, în timpul zilei, mai bea una-două căni, cu înghițituri mici. Dacă nu îți place gustul, îl poți amesteca cu un ceai mai aromat. Atenție, însă, la cele care conțin ceai negru sau verde: pe stomacul gol pot da arsuri, iar seara, după ora 18, provoacă insomnii.

Mătasea de porumb, diurectică

O foarte bună infuzie diuretică este cea din mătase de porumb. Pentru a o prepara, toarnă 200 ml de apă clocotită peste două lingurițe de mătase de porumb uscată. Lasă 5-10 minute să stea acoperit, după care strecoară. Dacă îți place gustul acestei rădăcini-condiment, mai poți adăuga în apa care fierbe trei felii tăiate de rădăcină proaspătă de ghimbir. Pe lângă aromă, aceasta ajută la calmarea inflamației. Poți bea trei căni pe zi.

Sursa foto: 123rf.com