Băile cu apă sărată au numeroase indicații. Fie că vrei să elimini durerile musculare, să te relaxezi sau să mai temperezi bolile reumatice, aceste băi sunt o binecuvântare pentru organism. Motivul? Pentru că minerale precum magneziu și potasiu vor fi absorbite de către piele pentru a elimina toxinele și vor echilibra întregul organism.

Beneficiile băilor cu apă sărată sunt multiple. Iată un top 5 dintre ele recomandate de către specialiștii în medicină balneară:

Băile cu apă sărată ameliorează durerile cornice

Nu ne putem vindeca de unii singuri de durerile cronice de spate sau de artrita reumatoidă, corect? Însă cu ajutorul băilor calde în apă sărată, află că aceste dureri se ameliorează relativ repede și întârzie să mai apară în viitorul apropiat. Atenție, ele se fac în cure de tratament și doar medicul specialist iți poate spune câte ședințe de terapie sunt necesare pentru a te simți mai bine.

Te jută să dormi mai bine

Ce poate fi mai relaxant decât o baie călduță în apă sărată atunci când ești stresat și încordat? Câteva minute de relaxare iți elimină tensiunea musculară și relaxează întregul organism, pentru că tu să te bucuri de un somn neîntrerupt pe toată durata nopții. Dacă adaugi și un ceai de mușețel înainte de culcare, iți garantăm că “vei dormi că un bebeluș”.

Băile cu apă sărată îmbunătățesc sănătatea pielii

Mineralele care se regăsesc în apa sărată te ajută să ai o piele mătăsoasă, mai tânără și mai sănătoasă. Sarea elimină impuritățile de la suprafață și echilibrează nivelul de hidratare. Genul acesta de băi se recomandă și în cazul bolnavilor de psoriazis. Sunt grozave pentru piele uscată sau cea cu acnee și au efect antifungic, chiar și pentru unghii.

Iți oferă o stare generală de bine

Nenumărate studii arată că băile cu apă sărată îmbunătățesc sănătatea generală deoarece reglează nivelul zahărului din sânge, îmbunătățește sănătatea cardiovasculară și sistemul nervos.  Tototdată contribuie la funcționarea normală a sistemului limfatic și luptă împotriva radicalilor liberi.

Citește și: 7 stațiuni balneare din România unde poți merge la cură și iarna

Băile cu apă sărată întăresc imunitatea

Atunci când ne expunem regulat organismul la mineralele conținute de sare, îl ajutăm să reziste mai bine în fața bolilor. Băile calde cu sare sunt antiinflamatoare și cresc forța organismului în lupta împotriva diverselor afecțiuni medicale.

”Tratamentele balneare au o tradiție milenară în România, fapt dovedit de vestigiile termelor romane. Avem o țara bogată și atractivă din punct de vedere balneoclimateric întrucât deținem circa o treime din resursele balneare ale întregii Europe, date confirmate de Consiliul Mondial al Turismului și Călătoriilor. Calitatea și eficienta terapeutică a factorilor naturali de cură este deosebită, fie că vorbim de ape minerale și termale, de nămoluri terapeutice sau de condițiile climaterice. Multitudinea de tratamente balneare cu beneficii dovedite sunt cunoscute și a preciate în Europa și în întreaga lume.

Băile cu apă sărată calmează durerile cronice de spateBăile cu apă sărată sunt recomandate atât pentru prevenirea și tratarea unei varietăți impresionante de disfuncții și afecțiuni, cât și pentru relaxare, corectarea pozițiilor vicioase, ameliorarea stresului și a sindromului burnout. Toate contribuie în final la refacerea capacității fizice și mentale, la dobândirea și întreținerea STĂRII DE BINE. Sectorul terapeutic balnear utilizează elemente specific fiecărei stațiuni: climatoterapia, aerosolii naturali, balneoterapia, hidrokinetoterapia în ape sărate și termale”, spune Dr. Mihaela Cucu, Director medical al Ana Aslan Health SPA-Eforie Nord.

Sursa foto: 123rf.com