În primul rând, ar fi bine să renunți la ceea ce îi pătează. Și cum tot ce e bun e ilegal, îngrașă sau… pătează dinții, va trebui să renunți la cafea și la vin roșu. Sau, dacă chiar nu poți ar trebui să le consumi doar o dată pe săptămână.

Gargară cu oțet de mere

Preparat din mere fermentate, este catalogat de multe ori ca ”superaliment”. Conține enzime, pecitine și minerale care echilibrează PH-ul gurii. Aciditatea oțetului de mere ajută la eliminarea nuanței gălbui a dinților. Amestecă o jumătate de linguriță de oțet de mere într-un pahar cu apă. Fă gargară cu acest lichid în fiecare dimineață.

Folosește turmeric pentru albirea dinților

Nu te lăsa înșelată de culoarea galben-portocalie. Nu-ți va păta dinții, ba din contră. Ingredientul său activ, curcumina, este un antiseptic care înlătură placa. Freacă dinții cu puțin turmeric amestecat cu apă (să aibă consistența unei paste). Clătește bine și spală-te pe dinți cu pastă după aceea.

Renunță la dulciuri

Știu, nu este o veste bună. Dar dacă nu renunți să ronțăi la ciocolată și bomboane la birou riști mai mult decât să te îngrași. Zahărul rafinat îți strică dinții pentru că stimulează creșterea bacteriilor din gură. În cele din urmă, aceasta formează placa bacteriană care cauzează colorarea în galben a smalțului și, în cele din urmă, carii.

Mânâncă legume și fructe crude

Textura crocantă a unor fructe și legume (mere, morcovi etc.) sau nuci are un efect abraziv care ajută la curățarea suprafeței. În același timp, provoacă producția de salivă, care ajută la eliminarea resturilor de mâncare aflate între dinți. În plus, conțin acizi naturali, vitamine, minerale și alți nutrienți esențiale care generează un mediu care înlătură bacteriile.