Vă invităm la o plimbare prin lumea satului românesc! Singurele bagaje de care aveți nevoie sunt instrumentele voastre preferate de colorat – creioane sau pensoane. Autoarea vă este ghid prin toate regiunile istorice ale României, prezentându-vă peisaje și obiecte care să vă inspire și care să vă facă să visați la bunici și la copilărie.

Această adevărată călătorie de-a lungul și de-a latul României vă oferă prilejul să vă bucurați de beneficiile terapiei prin artă. Așa că, nu mai stați pe gânduri! Luați-vă culorile preferate și dați viață acestor imagini minunate, bucurându-vă de o lume încă neîntinată de stresul cotidian!
Ii, fote, obiecte de ceramică, ouă încondeiate, brâie, porți din lemn, covoare… Le știm prea bine. Le-am văzut în casele bunicilor, la muzeu, în paginile web sau în vacanțele noastre. În această carte, am încercat să realizăm un experiment. Ne-am inspirat din decorațiunile care împodobesc toate aceste obiecte și care definesc ceea ce este tradițional românesc, vechi doar pentru că a trecut proba timpului, și le-am folosit pentru a îmbogăți un gen nou, cel al cărților de colorat pentru adulți. Încercați, prin urmare, o ședință cu totul inedită de terapie prin artă. Una în care tradiția și arta populară ne vor ajuta să evadăm din prezentul agitat, în care cea mai stringentă este criza de timp și cea mai periculoasă – criza de identitate.