A trecut la cele veșnice la numai 36 de ani. Răpus de o boală nemiloasă, care i-a mutilat trupul. Potrivit mărturiilor vremii, trupul desfigurat de boală s-a transfomat în mod miraculos, în ceasul morții. Devenind chiar mai frumos și mai zvelt decât atunci când era sănătos, în plină vigoare. După mai bine de trei decenii, când a fost dezgropat, trupul era doar un morman de cenușă, din care doar limba îi rămăsese intactă, aceasta sălășluind și astăzi în biserica din Padova, Italia, care poartă numele sfântului.

Marțea, te rogi la Sfântul Anton

Adevărații credincioși știu că ziua de marți îi este dedicată sfântului. Și rugile înălțate în această zi nu rămân neauzite. Se spune că, într-o zi de marți, a fost mutată racla sfântului, iar cei care au avut atunci prilejul de a o atinge au scăpat de toate bolile și beteșugurile. Fie că ai suferit o pagubă, fie că ești bolnav sau simți că sunt ceva probleme în viața ta, poți urma ritualul rugăciunilor către Sfantul Anton. Cu siguranță, dorințele se vor împlini.

Unii credincioși respectă novena Sfântului Anton, adică ritualul urmat nouă zile de marți consecutiv, alții țin 13 zile de marți. Este de preferat să mergeți la o biserică catolică ce-i poartă numele sau puteți să vă rugați pur și simplu acasă, în fața icoanei, în genunchi. Ar fi bine să țineți și post în această perioadă și să aveți grijă să milostiviți persoane sărmane, în special cu alimente, căci și Sfântul Anton obișnuia să-și împartă hrana cu săracii, mai ales dacă era vorba despre copii.

Sursa foto: wikimedia.org