Rugăciune pentru căsătorie

„Doamne, știu că fericirea mea constă în a Te iubi pe Tine cu tot sufletul și cu toată ființa mea, din toată inima și cu toată puterea. Știu că rolul meu este acela de a-Ți împlini voința Ta sfântă. Călăuzește-mi, Doamne, spiritul și umple-mi inima cu harul Tău. Ferește-mă, Doamne, de iubirea exagerată de sine, de mândrie și de trufie, și fă ca înțelepciunea și smerenia să umple de virtute ființa mea.

Dă-mi, Doamne, putere de muncă și voință. Binecuvântează faptele mele și adu-mi în viață prosperitate, noroc si dragoste. Tu ai poruncit oamenilor să trăiască în căsnicie cinstită. Așadar învrednicește-mă și pe mine, Doamne, cu această chemare sfântă a Ta, nu pentru împlinirea poftelor mele, ci pentru împlinirea voii Tale. Căci Tu însuți ai spus: „Nu este bine sa fie omul singur pe Pământ” și i-ai dat femeie întru ajutor, și i-ai binecuvântat ca să crească și se înmulțească ei.

Ascultă rugăciunea mea, pe care o ridic către Tine din adâncul inimii: găsește-mi sufletul-pereche, jumătatea visată, întruchipat într-o persoană cinstită, credincioasă și loială, pentru ca impreuna in intelegere, iubire si pace, sa Te slavim pe Tine, Iisuse Hristoase, și Ție să ne rugăm.

În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”

Sursa foto: womanofprayer.org