Ziua Aspiratorului

Nu trebuie să ai un motiv special pentru a-i face iubitei sau soției un cadou. Îi poți cumpăra o lenjerie intimă de Ziua Aspiratorului, care se celebrează pe 4 februarie. Originile acestei sărbători nu sunt cunoscute, dar se speculează că ideea i-ar aparține unei gospodine sătule de îndeletnicirile casnice. Ce fac oamenii care respectă această sărbătoare? Încearcă să construiască un aspirator sau pur și simplu își fac curățenie în casă. Simbolistica Zilei Aspiratorului este aceea că uneori vine momentul să uiți de toate problemele și să aspiri tot ce este negativ în jurul tău. 

Ziua Berii

Dacă în România, pe 1 martie doamnele și domnișoarele primesc mărțișoare, în Islanda, consumatorii de bere sunt cei mai fericiți. Este o sărbătoare națională a nordicilor, care se strâng în baruri și se bucură de câteva halbe în plus. Sărbătoarea are argumentele ei: în Islanda, berea a fost interzisă timp de 74 de ani, până la 1 martie 1989. Conducătorii considerau că această băutură este inutilă, mai ales că temperaturile sunt extrem de scăzute. S-au înșelat, însă! În zilele noastre, se estimează că fiecare locuitor din Islanda consumă în medie 7,1 litri pe an, mai mult decât cetățenii din țări precum Germania, Cehia sau Anglia. 

Ziua Roșiilor 

Ne mutăm în țări mai călduroase, iar în orășelul Buñol din Spania se sărbătorește La Tomatina, în ultima zi de miercuri din luna august a fiecărui an. Este, de fapt, o bătaie cu roșii în toată regula, la care participă aproximativ 30.000 de oameni, atât localnici, cât și turiști. Timp de 90 de minute, toată lumea aruncă roșii în toată lumea. Sărbătoarea a apărut în 1944 sau 1945, dar nu se știe exact dacă la baza ei a stat un protest anti-religios sau doar un impuls de moment al cetățenilor, după ce o căruță cu roșii s-a răsturnat pe stradă. 

Noaptea ridichilor

Pe 23 decembrie, în Mexic, se fac adevărate opere de artă din ridichi. Participanții sculptează figurine tematice, cu nașterea lui Iisus sau recompun scene biblice complexe. Sărbătoarea a apărut în 1897, când fermierii din Oaxaca au încercat să-și promoveze produsele la târgul de Crăciun și au expus ridichi sculptate. Acum, există un adevărat festival anual, iar cea mai frumoasă operă este premiată. 

Ziua în care le faci cu mâna vecinilor

Este probabil sărbătoarea cu cel mai lung nume din lume, care se ține în fiecare an pe 7 februarie. Este pur și simplu ziua în care îți saluți sau le zâmbești tuturor vecinilor pe care îi întâlnești. Ziua în care le faci cu mâna vecinilor nu este, însă, una foarte populară. De obicei, oamenii se salută zilnic, atunci când se întâlnesc în scara blocului. 

Ziua Coțofenelor

Chinezii nu sărbătoresc nici Dragobetele, nici Valentine’s Day, în schimb, îi fac cadouri persoanei iubite de Ziua Coțofenei. Această sărbătoare are loc în a șaptea zi din a șaptea lună a calendarului chinezesc. Cu această ocazie, fetele tinere se roagă pentru un soț iubitor și bun. 

Sursa foto: pixabay.com/nickgesell

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Answear